Реклама / Ads
26| 8882 |26.11.2014 ПОЛИТИКА

Вел. Енчев: Скъсване с ГЕРБ и РБ заради Исмаилов ще е ксенофобия

.
Велизар Енчев
Депутатът от Патриотичния фронт Велизар Енчев продължава с критиките към собствената си парламентарна група. В интервю за в. "Преса" той изрази недоумение от заплахите на ръководството да скъса с ГЕРБ и РБ заради назначаването на Орхан Исмаилов за заместник-министър.
 

"От самото начало бях против съюза с Бойко Борисов и сега няма как да искам да продължаваме да подкрепяме кабинета му. Но в същото време не одобрявам и повода за скъсване с ГЕРБ и РБ. Първо, това би затвърдило представата за НФСБ като ксенофобска партия. Образованието и предишните длъжности на Орхан Исмаилов говорят, че той донякъде е подходящ за поста. Единственият му недостатък не е, че е етнически турчин, а че е кадър на ДПС и в момента е представител на друга протурска партия, пряко свързана с Ердоган - НПСД. Но вижте какво противоречие изниква. ПФ се съгласи да управлява заедно с ГЕРБ и с партията, издигнала кандидатурата на Исмаилов, и дадохме своя "златен пръст", както преди време направи Волен Сидеров за първия кабинет на Борисов. Това е един морален дискомфорт, за който предупредих още от самото начало преди гласуването в НС, но не срещнах никаква подкрепа", заяви Велизар Енчев.

Той припомни, че ходът с Орхан Исмаилов е бил теоретично предвидим: "Да не забравяме, че още преди изборите Борисов обеща, че ще назначи десетина зам.-министри мюсюлмани, т.е. той спазва своето обещание. Нима Валери Симеонов и Красимир Каракачанов са забравили това нещо? Просто Борисов е последователен, докато ПФ не е."

Енчев има три версии за непоследователността на колегите му в парламентарната група. "Първата - политическа неграмотност на ръководството на ПФ. Втората - политическа наивност, зад която се крият добри намерения, но лоши резултати. И третата - много сериозни зависимости във всяко отношение", обобщава бившият водещ на телевизионното предаване "Дискусионно студио".

Велизар Енчев добавя и няколко думи за Валентин Касабов. "Обмислям възможността да поискам оставката на Валентин Касабов като зам.-председател на ПГ на ПФ по две причини - заради отправените вербални заплахи по мой адрес след принципната ми позиция в пленарната зала срещу кабинета "Борисов" и второ, от юридическа и морална гледна точка той не може да бъде заместник-председател на ПГ, след като е административно подчинен на Валери Симеонов в телевизия СКАТ. Там той води предаване, което го поставя в зависимост", категоричен е Енчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 10125 |24.11.2014 Бойко сменя лидери на ГЕРБ до Коледа . 13| 6937 |10.11.2014 ГЕРБ поверява културата на Стефан Данаилов . 8| 5931 |10.11.2014 Щедро! ГЕРБ дава комисии на всички партии . 8| 5550 |09.11.2014 Цветанов: ГЕРБ няма никакви срамни тайни по въпроса "Кой"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads