Реклама / Ads
23| 7417 |27.11.2014 НОВИНИ

Проф. Овчаров пред Фрог: Слави Бинев е с нормално интелектуално съдържание

.
проф. Николай Овчаров
Оказва се, че избирането на Слави Бинев за шеф на парламентарната комисия по култура не е проблем за нашите творци. Според тях фактът, че довчерашният евродепутат разбира повече от спорт, отколкото от изкуство не е пречка за културата.
 

Ето и коментарите на някои културни дейци.


Проф. Николай Овчаров, археолог: Познавам Слави Бинев. Не одобрявам всички негови ходове, но трябва да се отбележи, че не е глупав и прост.  Има нелошо образование – завършил е Френска гимназия... Не е прост човек, друг е въпросът, че ще се занимава с култура. Аз лично не виждам проблем, че се е захванал с нея. Мисля, че би се справил. На фона на много хора в парламента смятам, че Слави Бинев има нормално интелектуално съдържание. Въпрос на вътрешни договорки е избирането му за шеф на Комисията по култура.

Имам много активна позиция по отношение на културното наследство и ще изисквам много от министерството на културата и от парламента.  Още повече, че ГЕРБ дойде на власт с обещанията да отдели сериозни средства за археологията.


Христо Мутафчиев, артист: Ако е диалогичен, нещата могат да се получат. Отворен съм за разговори. Ако Бинев иска да се срещне с мен, аз съм първият човек, който ще подаде ръка да видим какво може да направим за българската култура.  Няма да приема позицията на Патриотичния фронт, който казва: "Понеже се казва Орхан, затова не може да бъде заместник- министър". Този Орхан може да е достатъчно добре подготвен. Ние нямаме армия, която да бъде застрашена от турската армия, тъй като нямаме въоръжение. Какво точно Орхан ще донесе на турската армия?


Маша Илиева, балерина: Нашата култура не върви, защото сме бедни. Все за нещо трябва да просиш. Ако Бинев намира хора, които да я подкрепят, може да е полезен. Но времето ще покаже.  

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6459 |27.11.2014 От 2015 г. Фейсбук предоставя информация без да пита . 9| 5196 |27.11.2014 Алгафари: Акцията на ДАНС бе глупава показност пред братските служби . 1| 4610 |27.11.2014 Министър се надява заместникът й да се оттегли; бил предложение на ПФ . 2| 4574 |26.11.2014 К. Исмаилов: Абсурд! Не сме национални предатели!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads