Реклама / Ads
48| 16364 |28.11.2014 НОВИНИ

Пеевски удря Борисов заради акцията срещу ислямисти

.
Атака срещу премиера Бойко Борисов и правителството започва в медиите на семейството на Пеевски. Причината е акцията на ДАНС и прокуратурата в Пазарджик и региона срещу радикални ислямисти. Депутатът от ДПС се почувствал личо засегнат, защото имало опасност някои от арестуваните да признаят, че са получавали пари от фирми, близки до ДПС и по този начин да се свърже движението с Ислямска държава.
 
В това отношение най-проблематичен можел да се окаже районът около Сърница, откъдето е избран Пеевски. Това разкриха пред Фрог нюз народни представители от движението. Депутатът разпоредил всички медии да критикуват кабинета "Борисов 2" по всички фронтове.

Моментално в медии, близки до депутата Пеевски, Борисов бе атакуван, че си назначавал 11 съветници без никаква нужда. На натиск са подложени и други кадрови промени, предимно такива, които засягат хора на ДПС на стратегически постове.

От движението били бесни и на Цветан Цветанов, който заяви в парламента, че ДАНС носи вина за атаките и фалирането на КТБ. Сегашното ръководство на агенцията, начело с Владимир Писанчев, се счита за близко до кръга "Пеевски - Доган". Факт е, че то наистина не реагира, когато в началото на лятото отново семейните медии на Пеевски атакуваха яростно КТБ и мажоритарния й собственик Цветан Василев, с което предизвикаха опашки пред клоновете и поставянето на институцията под особен надзор.

 

С медийния удар срещу назначенията на Борисов Пеевски и Доган се опитват да покажат мускули на правителството, а на обществото да се демонстрира кой кара влака, коментират запознати със ситуацията. Те обаче допускат атаката да има двойна цел: да притесни премиера, но в същото време и да прикрие подкрепата на ДПС за управлението. Имало и трета цел - Пеевски да покаже, че от "Ню Йорк Таймс" не са прави като го наричат олигарх с медии, който има връзки в различни управления и партии и по този начин България е на опашката по свобода на словото.

 

През последните дни упорит слух в парламента "праща" Делян Пеевски в чужбина, където бил посъветван да се изнесе от Доган. Оттам той звънял по телефон с английска карта на приближените си и разпореждал какво да правят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4936 |27.11.2014 Ревизоро: Ще облекчим Борисов, ако ПФ му откаже подкрепа . 3| 4844 |26.11.2014 Пиян ултрас на Ливърпул вилня и троши пейки из Борисовата градина . 3| 4523 |26.11.2014 Каракачанов: Ултиматум към Борисов за Исмаилов не е имало . 12| 7872 |25.11.2014 Адв. Екимджиев: Всички грешки на Цацаров са в полза на Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads