Реклама / Ads
17| 6007 |17.12.2014 НОВИНИ

Р. Гечев пред Фрог: ГЕРБ изгониха шефа на Сметната палата от НС

.
Румен Гечев
Напуснахме Народното събрание, тъй като ГЕРБ нарушава демократичните принципи. Управляващите отказаха да приемат нашето предложение - докато върви дискусията за проектозакона за Сметната палата, да присъства нейният шеф Лидия Руменова, обясни пред Фрог нюз народният представител от БСП Румен Гечев.
 

Когато ние обсъждахме закона за Сметната палата миналата година през цялото време беше проф. Валери Димитров. Не сме си и помислили да не го поканим. И двамата му заместници бяха през цялото време на дебатите, припомни депутатът.

 

ГЕРБ отстрани Лидия Руменова, не я допуснаха в зала, което е изумителна наглост. Не виждам как нейното присъствие ще им промени гласовете. Не може да лишиш от възможност ръководител на една високопоставена държавна институция да присъства. Това е неуважение към нашите институции. Учудвам се на този автогол на управляващите. Кое налага да правят такива неща, вероятно са изнервени много! Затова ние напуснахме залата, като останахме вътре само трима души, за да се изкажем по проект, който ни беше възложен, продължи Гечев.     

 

По отношение на пенсионната реформа той коментира: Ние ще предложим формирането на анкетна комисия за пенсионните фондове. Имаме подозрение, че нещо не е наред. Искаме да поканим ръководните държавни институции и ние сами да се запознаем с причините защо за една нощ управляващите искат да решаваме въпрос за милиарди на коляно. Имаме подозрения, затова искаме да видим реалните причини и какво говорят числата. Буквално по време на заседание на бюджетната комисия ни се внасят текстове за промени в пенсионното осигуряване, което показва брутално нарушение на всякакви управленски принципи. Каква е тази държа, в която на крак се решават въпроси за по 7-8 милиарда? !Изумително е!, завърши Гечев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5165 |17.12.2014 Цветанов към Гечев и Цонев: Като няма аргументи идват личните нападки . 31| 4838 |17.12.2014 Симеонов: България е пред етническа криза. Местан недоволен . 19| 5607 |16.12.2014 Ваньо Танов пред Фрог: Имаше ефект на изненада при влизане в цигарените фабрики . 21| 9395 |16.12.2014 Ангел Славчев пред Фрог: Пеевски е забранил да се отразяват нашите протести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads