Реклама / Ads
15| 4897 |19.12.2014 ПОЛИТИКА

Р. Кънев: Оживяват три кошмара за десния избирател

.
Радан Кънев
Унизително е поведението на по-големия към по-малкия партньор, каквото имаше преди и в предишния парламент.И тези грешки не трябва да се повтарят. Вторият ужас е залитането на дясно управление в ляв популизъм. И третият - спомена от Боянските ливади.И трите кошмара оживяват. За дессния избирател това е лошо. Това бе коментарът на Радан кънев за пенсионната реформа по bTV.
 
Никой не е получил такива обяснения. И ако бяха получени щеше да има спокоен разговор и се стигне до решение. Нямаше да е през задния вход. Без съгласието на Калфин като министър, не може да пипаме пенсионни модел. Не може против него и АБВ, против волята им, да бъде гласуван пенсионния модел, обясни Радан Кънев.

Имах разговори с г-н Горанов и г-жа Менда Стоянова, но без успех.В тяхната позиция по темата има прекалена твърдост, която не чух в думите на премиера, поясни той.

В случая става дума за най-важното политическо решение, което се взема за последните 15 години.Става дума за пенсионния модел, разглеждан след консултации с всички партньори и партии.И накрая се стига до този резултат. В момента за две минути се обърна всичко с краката нагоре. Става дума за голям политически въпрос, каза още Кънев.

Фактът , че в НС има болшинство на ГЕРБ и ДПС показва, че ДПС е като резервна гума. Тук не става дума за пето колело, а демонстрация по един важен въпрос. Смущава ме ударното вкарване на тези текстове тогава, когато премиерът е постоянно в чужбина. За да се стигне до добро решение е необходимо волята и на лидера на партията. Остава въпросът, дали Борисов не е поставен пред свършен факт, заяви Кънев.

Ако това решение мине, това ще е първата тежка криза, първата правителствена криза на втория кабинет на Борисов.Трябва да си дадем време за решение. Но доверието между партньорите ще бъде нарушено. Удар ще е и недоверието на гражданите към полигтиците и цялото общество, завърши той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6307 |20.11.2014 Кънев: Няма да изолираме българските турци от властта, но без посредник като ДПС . 12| 6166 |14.11.2014 Радан Кънев: Задкулисието е по-малко при смяна на властта . 27| 6000 |17.10.2014 Кънев: Нишката ни с ГЕРБ не е скъсана . 46| 5724 |09.10.2014 Р. Кънев: За реформи ще извиваме ръце до счупване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads