Реклама / Ads
47| 5065 |19.12.2014 НОВИНИ

Борисов: Кунева и Кънев ме обидиха за коалицията с ДПС

.
Бойко Борисов
„Не виждам какъв е проблемът и как трябваше да се комуникира. Това също е една обеца на ухото. Но те нищо не ми казаха. Ако считат, че комуникацията ни не е била добра, ще я подобря. Но бяха казани много неистини. Никой не пипа парите на хората! Това каза в „Панорама“ премиерът Бойко Борисов за пенсионната реформа и отношенията с коалиционните партньори.
 
Те си остават и само тяхната воля е важна дали ще бъдат преместени от една форма в друга. Ако частните пенсионни фондове им харесват, никой не ги задължава да се местят. Нека българинът да мисли с главата си къде да отиде да го осигурят“, заяви Борисов.

„Плюсът при това положение за хората е, че те сами ще вземат решение. А частните фондове ще се борят за всеки клиент. Когато има сега няколко телевизии, човек избира какво да гледа. Едно време имаше само една телевизия. Нека сега и частните пенсионни фондове да се борят за клиентите си. Аз не виждам тука никакъв проблем. Ако вие ми дадете някакъв разумен довод, а не такъв, породен от лобистки интереси, ще го приема. Разпоредил съм много сериозна парламентарна проверка на частните пенсионни фондове. Тази вечер към пет часа минахме 3 милиарда лева, изплатени по КТБ. Благодарение на Асоциацията на българските банки, които перфектно преведоха тази огромна сума по сметките на над 70 000 българи“, заяви премиерът.

„Аз казвам на хората – когато една банка дава много по-големи лихви, другите банки да не се лакомят за такава лихва. Също така – всеки да прецени къде ще си влага средствата“, посочи Борисов.

„И Радан Кънев, и Меглена Кунева много ме обидиха днес, че сме влезли в коалиция с ДПС. Защо ние трябва от името на държавата да говорим за хората? Най-важните два закона за ГЕРБ бяха плоският данък и предварителното отчуждаван, за да могат да вървят строителните обекти. В тези два случая ни помогна ДПС и аз благодарих на господин Местан. Това е моят принцип – когато някой ти направи нещо добро, благодари му. А коалиционните ни партньори много ме обидиха днес! Защо тогава не скочиха срещу ДПС, а днес“, заяви Бойко Борисов.

„Специално за Калфин докладваха ми, бях в Брюксел, изпратих Цветанов лично да му се извини. 12 часа работя днес, може да стане грешка, има грешка, има и прошка”, разкри лидерът на ГЕРБ.

Той коментира и недоволството на основните си партньори в коалицията от Реформаторския фронт заради пенсионната реформа: „Казвам и на реформаторите – седнете, убедете ни. Църквата, където сте я намерили, не е тая. Всичко друго приемам, победата не, толкова съм толерантен, толкова съм внимателен, взаимно е. Те са много хубави, много приятни хора и много добре се работи с тях, съжалявам, че в един момент така се е получило. Убеден съм, че възрастта за пенсиониране трябва да се вдигне. Нека да седнем със специалистите от НОИ и синдикатите и да изчислим. Би трябвало да намерим консенсус и в парламента, нека да бъдем малко по-толерантни. Какви са тези заплахи – коалицията била застрашена...”

Бойко Борисов призна, че вижда себе си като помирител и не вярва да има задълбочаване на конфликт: „Винаги съм бил помирителят от махалата. Вярно е, че и най-добре се биех от всички, така че всички идваха да ги сдобрявам и така си останах до края. Моята партия в момента знае, че всеки ден сме готови да отидем на избори. Тези места, на които сме в момента, са много временни.”

За тези 15-20 дена ние сме докарали в държавата 2 милиарда в човешки ресурси, работа сме свършили всички, заяви Борисов. Правителството свърши много работа, категоричен е той.

Нито в Европа, нито в другите страни никъде не се казва, че проектът Южен поток е спрян. Няма нищо написано, коментира Борисов по отношение на проекта. Поради липсата на комуникация на предишното правителството, никой не знаеше какви са проблемите, добави той.
 
Към Патриотичния фронт Борисов заяви – да знаят, че ни наблюдават и няма още дълго да се търпят епитети към малцинствата.

Нека да не тревожим хората преди празниците, призова Борисов колегите си от Реформаторския блок, НФСБ и АБВ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4481 |18.12.2014 Радан Кънев поздрави кабинета с парчето "Пътят към ада" . 7| 4440 |18.12.2014 Борисов: Демокрация е хората да избират между НОИ или частен пенсионен фонд . 5| 3943 |18.12.2014 Борисов: Газовият хъб във Варна може да се направен по плана „Юнкер” . 7| 4759 |18.12.2014 Кънев: Заради пенсионната реформа на ГЕРБ кабинетът може да се разклати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads