Реклама / Ads
52| 6354 |21.12.2014 НОВИНИ

Цветанов: Притеснен съм за разследването за КТБ, на Лазаров и шеф на районно му е много

.
Цветан Цветанов
Тази година беше трудна, но тя е година на истината. Истината за задкулисието през цялата 2013 година. Това каза бившият шеф на МВР Цветан Цветанов в предването „На светло“ по НТ.
 

За първи  път има 8 партии в парламента. Имаме да решаваме сложно уравнение. Сега винаги имаме някакво напрежение, което дава гаранция за успех.  Засилваме нашите комуникации в Брюксел и Германия. Това показва доверие.

Това , което каза Борисов за КТБ е, че  България плати 2,6 млр. лв. Реакцията от тук насетне вече е  е на компетентните органи, а политиците могат да помогнат със законодателни промени. Това можем да направим. Не бих могъл да кажа публично как тече разследването за КТБ, но съм притеснен.

Не съм гледал какво е казал Алексей Петров по Нова телевизия преди седмица, но това, което направи държавата в операция „Октопод“ е да защити жертвите. Тези мерки бяха реализирани с професионалисти. Термини като отмъщение са несъстоятелни. От 2009 г. до 2013 година България получи подкрепа от всички партньорски служби. След това загубихме това доверие. Европол в разговор през февруари 2013 година изказва притеснение за комуникацията си с България и е факт, че няма нито едно разследване, което да е приключило.

Никога не съм твърдял, че имам добра комуникация със съдийката Ченалова. Не я познавам дори. Няма как да забравя това, което ми се случи, но трябва да вървим напред, заяви още Цветанов.  

Според него не може да има законодателна промяна без знанието на МС. През цялото време бяхме в комуникация с премиера, с  Менда Стоянова. През януари ще има законодателна промяна, която ще позволи на хората парите  от НОИ да си върнат пак в даден пенсионен фонд. Ще има дискусия по този въпрос. С промяната ще се позволи на хората повече свобода.

 

Изваждането на ГДБОП от МВР не беше рационално решение . Бяха уволнени стойностни служители. Никой от тройната коалция не искаше да има ефективна борба срещу тежката организирана престъпност. Преди това всички професионалсти го правиха успешно, защото имаха пълна оперативна свобода. Калин Георгиев, Станимир Флоров и Валентин Цоновски направиха невероятни неща. За съжаление политическите решения и назначенията на Владимир Писанчев и главният секретар на МВР  Светлозар Лазаров бяха грешно решение на уравнението. Не е целта смяна на даден човек, а ефективност на системата. Ако аз бях вътрешен министър Лазров щеше да бъде шеф на полицейско управление. И това му е много. В Лясковец има загуба на добър професионалист. Истината по този случай трябва да излезе.  Спомнете си аферата с Орлин Алексиев. Какво излезе от нея- кръгла нула. Кокаиновата афера беше реализирана от Лазаров, при положение, че по това време МВР нямаше никакво отношение към международния наркотрафик, заключи Цветанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4078 |17.12.2014 Борисов притеснен, че се разхищават имотите на КТБ . 24| 5946 |12.12.2014 Цветанов: Петко Сертов едва ли е в САЩ . 20| 4733 |08.12.2014 Цветанов: Не е трябвало да правя емоционални изказвания . 11| 5603 |27.11.2014 Цветанов: ДАНС участва в срива на КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads