Реклама / Ads
54| 9737 |25.01.2015 ПОЛИТИКА

Миков: Министър Калфин прокарва дясна социална политика

.
Михаил Миков
Министър Калфин прокарава социална политика на едно дясно правителство. Поражението, които АБВ нанесе на изборите и участието в дясното управление, трудно могат да бъдат преглътнати от редовия социалист. Това заяви по Нова телевизия лидерът на БСП Михаил Миков.
 
И аз твърдя, че няма лошо да сътрудничим с АВБ, но трябва да се каже, че искат да участва с леви политики и леви критерии. Дайте да се съберем, да вземем властта в общините, не приемам този подход на АБВ. Но ще търсим общи позиции по лявата политика, каза още той.

Вземете случая с работещите бедни - около 270 000 трябва да връщат обратно 10%, което бе решено миналата година да се замразят. Вземете бюджета, който се одобри и с гласовете на АБВ.  Те участват в дясна коалиция, провеждат дясна политика. АБВ участва в дясното управление, което утвърждава неолибарелните тенденции в развитие на икономиката и обществото, защити тезата си за АБВ Миков.


Бихме подкрепили всеки вот на недоверие към това правителство, защото е вредно.Но не искаме да участваме в една дискусия на омразата. Не е вотът на довереие формата, в която да се реализира един такъв разговор. Бихме се включили в обсъждане на проблемите на здравеопазването. Но не и на такъв вот. Но не бих защитавал и министърът на здравеопазването, който използва езика на разделянето.Това бе коментарът на Миков за вота на недоверие на ДПС и конфликта на Местан с Петър Москов.

Как живеят в ромските махали. какво образование получават ромските деца. Това са големите соцални проблеми. Един или друг случай не трябва да бъдат вкарвани като политическа теза, която предизвиква разделение,  допълни той.

Трябва да има комисия за пенсионните фондове. Нямам притеснения, защото има добре изградена институциална основа, която гарантира стабилност. На гражданите трябва да се разсеят съмненията за пенсионните фондове, коментира той темата за пенсионните фондове.

С ДПС нямаме обща опозиционна стратегия. Не спираме атаките срещу правителството, когато има за какво, поочи той.

По-силно усещам подкрепата на редовите социалисти и местните организации, че това е пътят - с ясно лице и лява автентичност, което прави партията силна и с възможност за влияния. Важно е, хората да усетят, че тя представлява техния интерс.
Не удрям по масата, трябва да се убеждава, категоричен е Миков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5533 |13.01.2015 Миков: Унищожаването на БДЖ е безумие . 20| 5192 |19.12.2014 Миков: Хъб ще има в Турция без Борисов и България . 6| 5440 |07.12.2014 Калфин и Миков мерят постиженията си . 19| 5699 |23.11.2014 Военният министър категоричен: Исмаилов остава на поста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads