Реклама / Ads
4| 9710 |25.01.2015 ЪNDERGROUND

И Черния Роди дим да го няма зад граница

.
Черния Роди вече не е в ръцете на полицията
Радослав Калчев, по известен като Черния Роди, е пресякъл границата на 11 януари. Това показват записи на видеокамери, съобщиха на пресконференция заместник-главният прокурор Борислав Сарафов и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.
 
За Калчев още не е издадена европейска заповед за арест. Това ще стане, след като минат процедурите и  приключи националното издирване.

По думите на Сарафов, бандата на Роди е всявала ужас в престъпния свят. Членовете й вече са лежали ефективно в затвора. Това, обаче, не им пречило  да осъществяват дейността си и от затвора, както и когато излизали в отпуск.

Убийствата на Борислав Манджуков и на сем. Дамянови са извършени от една и съща престъпна група,  каза Сарафов. Той уточни, че престъпната група е варненска с ръководител Радослав Калчев.

„Тази организирана група и членовете й са привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с наркоразпространие, контрол върху проституцията и силови действия като мокри поръчки”, коментира той. Роди лично е поемал ангажименти рязане на уши, пръсти и убийства. Има данни още за извършвани палежи и изнудвания.

Борислав Манджуков бе разстрелян край столичен търговски център вечерта на 24 март 2014 г. Той бе известен като собственик е на веригата заведения „Версай“, „Булгари“ и дискотеки Exit, притежавал е чейндж бюра и хотели. 48-годишният строителен предприемач Митко Дамянов и 42-годишната му съпруга пък бяха убити на 8 януари около 20.30 ч. пред кооперация в столичния кв. „Витоша".

Ръководителят на бандата Роди е приел лично изпълнението и убийството на предприемача Дамянов, а съпругата му е паднала като косвена жертва. 30 000 евро е било платено за убийството на Митко Дамянов. Варненската престъпна група е имала взаимодействие и с разбитата престъпна група в София миналата седмица.

За убийството на Хрисим Хрисимов, свидетел срещу Йоско Костинбродския, бе съобщено, че последният е заподозрян и се издирва. Сарафов информира, че убийството на Хрисимов е извършено след излизането от ареста на Йосифов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 67019 |29.10.2014 Супер нагло! Пеевски и ДПС лъжат, че нямат нищо общо с КТБ . 64| 9002 |18.06.2014 Цацаров: Няма опит за убийство на Пеевски, сгрешихме . 4| 7421 |11.01.2014 Родители: Осъденият за Черния Великден може да се укрие . 8| 13531 |13.12.2013 Бащата на убития Васил пред Фрог: Родителите на Илиян продават имоти да му помагат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads