Реклама / Ads
29| 12661 |25.01.2015 НОВИНИ

Бизнесменът Шарлопов: Политиците ни са пионерчета и ангелчета в сравнение с европейските

.
Стефан Шарлопов
Налитали са ме мутри. респектираш ги по точен начин. Кого налитаха мутрите - черния бизнес. За да не пискаш - плащаш. Рекет не съм плащал. Нашите политици са ангелчета в сравнение с гръцките политици по подкупност,с европейските. Нашите са пионерчета. Това заяви в DIKOFF по Нова телевизия бизнесменът Стефан Шарлопов, който разказа за своя бизнес, яки македонски топки и успех.
 
За жалост в България политиката стана бизнес. Хора, които не са направили и една тоалетна, отиват в политиката и става велики. В Европа в политиката отиват доказани хора. Направили са нещо. Отиват в политиката да правят нещо конкретно за държавата. .. Но нашите политици са ангелчета в сравнение с гръцките политици по подкупност, с европейските. Нашите са пионерчета, смята Шарлопов.

Викат ми Стефан Циганина, имам повече деца от циганите. Нали трябва да поддържаме нацията. Ако можеш да ги поддържаш тези деца, направи ги. Моделът е това - оставяш в България, бачкаш от сутрин до вечер и си пазиш името. Имало е много изкушения, както за всеки човек. Намаше правила, по лесно се печелеха пари. Да направиш стъпка към сивия сектор е лесно. Няма в България човек, който да каже, че съм крадец.  Да си защитаваш  бизнеса, не е кражба. Не съм откраднал пари, разсъждава той.

За какво ми е да си увелича имането?  Катафалка със свръхбагаж няма - казва ми дядо Григорий. Името е важно, убеден е той.

Чувал съм такива работи за себе си, че не е истина. Но тези, които приказват, да седнат на моя стол за малко. Старал съм се да бъда себе си и да го правя с парите, които имам. Петнадесет -двасет години работя и с кредити от банки. Всичко е било точно. Затова сега в банката не ме гледат като измамник, а казват за Шарлопов ОК.

Много си ни е нормална страната, не държавата.  Българският народ трябва да вземе една магическа палка, да ни оставят в Африка ли, другаде ли,  за да оценим какво имаме. Това е следствие отчуждаването от социализма. Държавата 25 г. няма концепция за развитие. Ако това е в една фирма, си умрял. Кое ни е вадело от криза? Селкото стопанство - винаги. Къде в момента е концепцията за селско стопанство - унищожихме зеленчукопроизводството, животновъдството, залагаме на монокултури, пита бизнесменът.

Къде е училището за политици. Хубави или лоши АНОСУ подготвяше кадри. Кой ще го създаде, аз, държавата? За жалост в България политиката стана бизнес. Хора, които не са направили една тоалетна, отива в политиката и става велик. В Европа в политиката отиват доказани хора. направили са нещо. Отиват в политиката да правят нещо конкретно за държавата, категоричен е той.

В България е добро място за бизнес, ако държавата не му пречи. Не може само с мамата. Имам четири хиляди работника. Един ден пътувам за Девин, един ден натам....Не знаех на кой свят съм, спомня си той крачките на успеха.

Парите и властта са дяволска работа. Ако удържиш, корените ти са здрави, ценностната ти система е правилна, убеден е успелият българин.

Напуснах журналистиката, когато написах  една книжка,  дадоха ми 2000 лв. Казах на баща  ми, че приключих с журналистиката. Казах му, че всеки месец книга не мога да пиша. А аз искам да живея добре, призна филологът Шарлопов, който искал да стане журналист.

Всичко, което съм инвестирал е десетки милиони. После инвестирам обратно. Няма Ролс ройс, няма изцепки. Може да ме псуват много хора. Но много ще кажат, ашколсун на това копеле. От 1989 до 1997 беше пълно с пари. Какво ще правиш-  търгуваш. Спекулация не е лоша дума. Като започнаха всички да правят търговия, аз влязох в индустрията. Контрабанда не може да правиш цял живот. Казаха, че съм пълен идиот, че съм луд. Направихме няколко фабрики за кроасани с 4000 души, разказа той за стъпките в бизнеса си.

За мен парите са инструмент, нищо повече. За мен е важно ако изкарам пет лева, къде да ги вложа, а не да си ги броя.Всичко се продава в този живот- само децата и мечтите не се продават. Жената - зависи от цената. За да запазя пазарния си дял, трябваше да вкарам 15-16 000 евро. Всичко се продава, смята той.

Ако нямаш руски патньор в бизнеса си изгорял, точно заради мафията.Продадох на партньора си моето участие в Русия. Но съм си русофил, не скри той.

С проституция в България се занимават около 15 000 девойки. Бизнесът е за милиони. Трябва да се приеме закон за проституцията, смята той.

Била България кенеф. Кенеф е, ама Родина, завърши Шарлопов и каза, че повече от седмица в чужбина не може да издържи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 4334 |21.01.2015 Попова с призив към политиците: Вижте хала на хората . 17| 5785 |18.01.2015 Бизнесменът-пенсионер Дачев: Пенсионните фондове може да са източени като КТБ . 17| 5610 |16.01.2015 Анализатор пред Фрог: Политиците да са нащрек с енергийните експерти на Кери . 4| 6273 |07.01.2015 Проф. Чуков: В нашите карикатури мишени са политиците, не религията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads