Реклама / Ads
73| 6072 |27.01.2015 НОВИНИ

Костов: Етническият ни модел е комунистически

.
Иван Костов
Българският етнически модел не е европейската мултикултурност. Той е родствен на комунистическия модел на формиране на политически и интелектуален елит на малцинствата чрез привилегии, корумпиране и атеизъм. Това се казва в извънредния доклад за рисковете от тероризъм, изготвен от "Лаборатория за управление на рискове" към Нов български университет с директор Иван Костов.
 
Развитието му след падането на Стената капсулира мюсюлманското малцинство в паралелна общност, която е политически организирана от собствена партия. Последното различава българския модел от европейския.

Българският политически модел е светски както европейския. Враждебен е на опитите за пълноценно включване на етно-религиозните общности. И при него мнозинството откупува социалния мир на всички равнища: плащат се незаработени пенсии; дават се незаслужени социални помощи; гарантира се здравеопазване на неосигурени, за сметка на осигурените. Различията му са: много по-агресивното ислямизиране на други етнически малцинства; с партийна служба се привличат избиратели от мнозинството срещу материално облагодетелстване, привилегии за кариерно развитие или закрила.

Фундаменталното различие обаче е, че българското общество политически се изнудва и рекетира редовно със заплахи срещу социалния мир. По този начин мюсюлманската партия си е извоювала статут на неприкосновеност: може да манифестира връзки с мафията; може да атакува съдебната власт, заради присъди над имами, които проповядват радикален ислям; „обръчът“ й от фирми може да получава обществени поръчки и европейско финансиране в нарушение на европейските правила; дори може да си позволи безнаказано да организира нападение и фалит на четвъртата по големина банка в страната и да участва в разграбването на нейните активи.

Българските МВР, МО и МВнР и специални служби са политически блокирани и не противодействат. Широко са разпространени основателни съмнения, че действията на Прокуратурата, Върховният административен съд и ДАНС се управляват от посочената партия. Надеждата, че влизайки в ЕС този т.нар. „български етнически модел“ ще бъде демонтиран, не се оправдаха. Поради неефикасното противодействие на тероризма във водещите страни европейският модел на етно-религиозен мир, на свой ред става все по-силно уязвим. Има реална опасност в България да бъде внесен тероризъм от засегнатите европейски страни, пише още там.

Една от формите на разпад на европейския мултикултурализъм може да бъде разпространението на „българския модел“, за което напълно сериозно призоваваха българските либерали. За това е достатъчно Великобритания Германия и Франция да узаконят мюсюлмански партии, а избирателите да ги изпратят във властта, се казва още в доклада.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3835 |18.12.2014 Мерджанов: Ние демонтирахме модела „Цветанов”, вие го възстановявате . 6| 4261 |11.12.2014 Мерджанов: Промените в Закона за МВР целят връщането на модела „Цветанов” . 33| 5259 |11.11.2014 Костов: Риск №1 за кабинета "Борисов" е ДПС . 1| 4483 |11.11.2014 Т. Дончев: Моделът "кой" не се бори със заклинания, а действия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads