Реклама / Ads
24| 6014 |26.02.2015 АКТУАЛНО

Радан Кънев: Оставката на Гоце-добър ден за България

.
Радан Кънев
Оставката на Георги Първанов е една от най-добрите новини за последните дни. С колегите от АБВ в парламента работим изключително добре, но се чувствахме много дискомфортно да работим с Първанов. Носихме голямо гайле и тежка верига на врата си заради това. Това каза пред bTV лидерът на ДСБ Радан Кънев.
 
При срещите с нашите избиратели ми беше много трудно да отговарям на въпросите: Радане, ти какво правиш с Гоце? Това е добър ден за България, поясни Кънев.

В разговора взе участие и Валери Симеонов от Патриотичния фронт. Той също беше категоричен, че оставката на Георги Първанов е чудесен новина. По тази тема няма спор, това е добра новина за България. Ние никога не сме сме били в коалиция. Ние подкрепяме управленска програма. АБВ имат министър в кабинета, не ние. Въпреки всичко, оставката на Първанов е нещо хубаво, заяви Симеонов.

Искам да уточня, че не подкрепих новия дълг само на първо четене. На второ чете всички от РБ гласуваха "за", заяви Радан Кънев. Аз казах много ясно в зала какво направихме с това решение за нов дълг. Моят знак е, че ако използваме този заем, за да осигурим комфорт на елитите и задкулисието, значи сме направили грешка. С новия заем не трябва да се гарантира финансова стабилност на пиявиците, които смучат държавата. Този дълг трябва да бъде използван за реформиране на цялата система. Естествено, че давам този знак към премиера и правителството. Ние сме с всеки, който успеем да убедим в правотата си, отговори Кънев на въпрос, дали има нова коалиция с ДПС.

Той даде пример и за стратегията за съдебна реформа. Първоначално БСП и ДПС бяха твърдо против. След дебатите в парламента БСП се съгласиха и подкрепиха нашите тези. ДПС го направиха от немай къде. Не сме в едно бусче с ДПС, категоричен беше лидерът на РБ. Най-важното е реформата в съдебната система да се състои. Преди дни бивш земеделски министър излезе и каза, че 40% от парите от фонд "Тютюн" се крадат. Прокуратурата не реагира по никакъв начин. Ясно е, че тези кражби се случват с политическо съдействие. Ясно е от къде идва и това съдействие-от ДПС. Това, че от съдебната система никой не реагира потвърждава моята теза, че ДПС имат огромно влияние. Пак повтарям. Тези пари трябва да се използват за реформи и за Бюджет 2016, категоричен беше Кънев.

Не е имало пазарлъци за новия заем. Мога да твърдя, че РБ не се купува и не се продава. Владислав Горанов обясни толкова зле, че този заем е нужен, че ние трябваше да го убеждаваме него, че е прав. Ние участваме в укрепването на мнозинството в парламента, категоричен беше Кънев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6946 |07.02.2015 Р. Кънев: Метлата трябва да играе в службите до невиждана дълбочина . 29| 8290 |05.12.2014 Кърваво писмо на проф. Минеков до Радан Кънев и Реформаторския блок! . 35| 6256 |02.09.2014 Р. Кънев: Скандалът е, защото ДПС ни смята за опасни . 23| 8076 |05.08.2014 Арман Бабикян пред Фрог: Радан Кънев като каза „А”, да каже и „Б”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads