Реклама / Ads
18| 9724 |26.02.2015 АКТУАЛНО

Коритаров за Фрог: Политическата съпруга на Първанов му сложи рога с Борисов

.
Георги Коритаров
Не трябва да бъдем наивници. Оставката на Георги Първанов не е подадена, за да бъде приета. Тя е подадена като знак за сплашване към парламентарната група, че трябва да бъде изпълнителна и послушна към волята на политическото ръководство. Това каза пред Фрог нюз журналистът Георги Коритаров.
 
Според него, от тази гледна точка Георги Първанов не прави нещо неочаквано, а напротив. Анонсът на Първанов, че възнамерява да подаде оставка, е напълно в стилистиката на неговата провинциална, архаична, политическа култура и подход. А тя отразява накърнено самочувствие и опит да бъде възстановено в мащабите, в които, както не веднъж съм казвал, той се е изживявал. А именно, като неосъществен монарх на лявото политическо пространство, допълни той.

Коритаров е категоричен, че самото намерение за оставка вече е позор. Георги Първанов не подава оставка като лидер на АБВ. Това е анонс, че той подава оставка от Георги Първанов. АБВ е неотделима част от самовлюбеното политическо отношение на Първанов към този проект. АБВ е продукт на многогодишно обмисляне. Показвал съм стенограма от 2007 г. , когато започват първите дебати какъв проект трябва да бъде разработен, за да остане Първанов в общественото и политическо пространство на страната. И ето го проекта АБВ. И вижте позора. А той е в следното: Първанов с неговото лидерско самочувствие решава, че е достатъчен политически мъжкар и праща своята, образно казано за АБВ - политическа съпруга при Бойко Борисов. Представете си го така. Първанов се чувства уверен, че тя му е вярна. Да, обаче тази политическа съпруга изведнъж вижда, че Борисов е много по-голям политически мъжкар и... му се отдава. И то по начин, по който символичните политически рога на Първанов, до такава степен стават непоносимо големи, че на него не му остава нищо друго, освен да опита да си ги махне, образно описа ситуацията Коритаров.

На въпрос каква ще бъде съдбата на „съпругата”, журналистът обясни: От тук насетне политическата съпруга ще продължи да живее както с Първанов, така и с много силния политически и мъжкарски фактор, когато вече е припознала в премиера Борисов. Защото в прагматичен план, Първанов казва, че ще си подаде оставката. Те дори да му кажат: "Не, недей, ще умрем без тебе!", вече изневярата е консумирана. Да ви кажа честно аз съм изненадан. Тази група бламира един пияница и отрепка от тази зона, и един бивш президент. Тя бламира два фактора, които са били източник на изключително развратен, ляв популизъм. И изведнъж действа и гласува в една модерна проевропейска, стегната, реформаторска посока. При това положение тя е изконсумирала стъпката на нанасяне на морална плесница на Първанов и на другия палячо. Не знам дали Бойко Борисов е доволен от това, че политическата съпруга на Първанов му се е отдала, но може би му е доставило политическо удоволствие.

Анализът на Георги Коритаров за позицията на Радан Кънед и ДПС относно заема, можете да прочетете утре в рубриката "Интервю".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7577 |25.02.2015 Д. Бонгалов пред Фрог: Народът гол, а ВСС си вдига заплатите . 7| 6124 |12.02.2015 М. Мурджов за Фрог: Има стандарт за сирене, но няма за учебници. Време е! . 10| 5946 |10.02.2015 Д. Йончев пред Фрог: С подслушванията ще се окаже, че никой не ги е поръчвал . 23| 7423 |10.02.2015 БГ производители пред Фрог: Мачкат ни със сила чуждите вериги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads