Реклама / Ads
14| 9910 |27.02.2015 НОВИНИ

Лазаров „услужил” два пъти на ДПС с разработката срещу Касим Дал

.
Лазаров в сянката на Йовчев
Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, умишлено или не, е направил двойна услуга на ДПС с разработка срещу Касим Дал. Според запознати с разследването именно Лазаров е получил анонимния сигнал срещу него и е дал зелена светлина на подчинените си да го следят и подслушват.
 
По този начин е дадена възможност на опонентите на Кадим Дал, в лицето на ДПС, да се докопат лесно до информация за живота и контактите му. Съвсем ясно е, че това е било от стратегическо значение за неготовите политически противници. Според информация на Фрог нюз подслушването на Дал е било удължено неправомерно. Този факт е доказан на 100% по време на вътрешната проверка на „Инспектората” на МВР, възложена от министър Йордан Бакалов.

Шефът на вътрешната комисия Атанас Атанасов обясни днес, че четирима души вече са наказани за това. Става дума за Тодор Гребенаров, който по това време е бил шеф на ГДНП, Атанас Илков- началник на „Криминална полиция”, ръководителят на сектор „Убийства” Михаил Наумов и оперативен работник. Атанас Атанасов недоумява как подчинените на Лазаров са отнесли наказания, а той е останал сух, при положение, че е сложил резолюция за старт на разследването. Отделно от това именно Лазаров е трябвало да следи как работят подчинените му по този случай и да се намеси при нужда.

Втората услуга, която се прави със скандалната разработка на ДПС е, че Светлозар Лазаров казва заветното „Да”, лидерът на ДПС Лютви Местан да бъде пазен от гардове на НСО. Това позволява той също да бъде следен и да се събира информация за него. Никой няма да се усъмни, че подобни данни са от изключителна важност за неформалния лидер на ДПС Ахмед Доган и неговите хора. От няколко месеца усилено се говори за вътрешнопартийно  противопоставяне.  В комисията, която трябвало да реши, дали Местан да бъде пазен, са участвали шефът на НСО, на ДАНС и главният секретар на МВР. Последният бил в ролята на председател и неговата дума е имала най-голяма тежест.

Най-шокиращото е, че в какъвто и скандал да е забъркано МВР, Светлозар Лазаров се опитва да излезе чист като момина сълза. След като се разчу за разработката „Червеи”, той побърза да изприпка пред медиите и да заяви, че не знае за подобно нещо. По-късно думите му бяха опровергани от бившия директор на бургаската полиция Милен Димитров, който лично е информирал Лазаров за своеволията, които се вършат по „Червеи”. Другата операция, за която Лазаров „отърва кожата” е тази в „Лясковец”, при която загина командосът Емил Шарков , а още трима бяха тежко ранени. Думичка не се казва и за провала на МВР и главсека по отношение на  работата  срещу "убийците" на Делян Пеевски. Там пешкира обра прокуратурата, като лично обвининел №1 Сотир Цацаров излезе и се извина за скалъпената простотия. Примерите в тази посока клонят почти към безкрайност, но колкото и гафове да са се случили, главният секретар никога не поеме отговорност с подаване на оставка, както се прави в нормалните европейските държави. Според полицаите, дори само този факт ги кара да очакват с огромно нетърпение неговото отстраняване.

Те напомнят, че директорът на Сикрет сървис - службата, която пази президента на САЩ Барак Обама - Джулия Пиърсън, се оттегли от поста в края на миналата година заради един единствен пропуск в охраната на Белия дом. Тогава мъж, който на 19 септември прескочил оградата на Белия дом, влязъл през главния вход и проникнал в Източната стая, преди да бъде задържан от агенти.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5609 |23.02.2015 Лазаров невнятен защо е уволнен шефът на "Криминална полиция" . 40| 10860 |22.02.2015 Ген. Атанасов категоричен: Главният секретар Лазаров е аут . 13| 6380 |22.02.2015 Майката на убития командос: Гавра е, че Лазаров се пише приятел на Емо . 4| 5184 |21.02.2015 Светлозар Лазаров разбрал от медиите и за уволнението на Илков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads