Реклама / Ads
61| 5893 |01.03.2015 НОВИНИ

Р. Леонидов: Демокрацията ни е по съветски образец - т.нар. социалистически капитализъм

.
Поетът и журналист Румен Леонидов Източник: Булфото
Аз съм русофил. Това да си русофил не е грях, когато говорим за убийството на Немцов. Защото сега се прокрадват политически акции и западни настроения. Вместо да се страда по християнски и по човешки за убийството на един умен и честен човек, той е изкарван най-големият сатана. Всички нормални хора наблюдават какво става в Русия. Виждат, че там отново има култ към личността. Това е много страшно. Култът към Сталин аз не помня, но помня този към Брежнев.
 
Това коментира в предаването на Люба Кулезич по Нова тв Румен Леонидов. Този вид тоталитарно мислене и търсенето под вола теле защо западните агенти са го убили, а не руските, е много прост. Днес има манифестация, която е разрешена до 50 хил. души. Какво са 50 хил. души за многомилионна Москва, запита Леонидов.

Това убийство има за цел да стресне всички инакомислещи 10% от това огромно население, коментира Леонидов.

Относно проектите, които са спечелили от „Протестна мрежа“ от фондацията „Америка за България“, Леонидов коментира:  „Ми нека да има и една руска фондация, която съвсем явно да помага и на партията на Волен, и на БСП, и на други русофилски партии.“

Омразата по повод Русия расте сега и покрай войната с Украйна. Най-страшна е русофилията на русофобите. Мислех си на път към студиото „не съм очаквал в моя живот, че ще падне Брежнев“. Когато почина, не повярвах. Скочиха едни старчоци, дойде демокрацията, дойде прозрачността, след което култът беше развенчан. Аз съм убеден, че култът към Путин също ще бъде развенчан, но няма да съм жив. Не се полага в един живот 3-4 пъти да се развенчават култове. Това беше и ситуацията с Тодор Живков.

Нашата демокрация е изградена изцяло по съветски образец, т. нар. социалистически капитализъм. След като в Русия няма съдебна система, има някаква проформа, но тя не действа, значи има проблем. Тя се командва от Кремъл и всеки може да бъде осъден за нула време. Питам се защо нашата прокуратура, вече от 2-3 години не завежда дело за това, че редица турски бизнесмени и влиятели на ДПС, получават пари за тютюна, който те въобще не произвеждат, запита Леонидов.

Тази прокуратура няма никаква сила, никакво желание на практика да започне да разследва. Тоест образецът е същият. С цялата недостатъчност на западната система, това не може да се реши. Там има и корупция, и олигархия, заключи Леонидов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 8560 |25.01.2015 Бабикян възмутен: Иво Прокопиев е ангелът на демокрацията!? . 6| 5063 |30.11.2014 Социологът М. Мирчев: ДПС погази демокрацията с изгонване на депутатите . 28| 6306 |05.10.2014 Стефан Данаилов: Гласувах за демокрацията! . 29| 6378 |24.08.2014 Паси опроверга думите на Чърчил за демокрацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads