Реклама / Ads
54| 7707 |01.03.2015 АКТУАЛНО

Проф. Павлов: Режимът на Путин напомня на Хитлер

.
Историкът проф. Пламен Павлов
Това, което прави режимът на президента Владимир Путин, изключително много напомня на това, което прави Хитлер. В момента се говори полу на шега, полу на истина за Трета световна война. От българските политици се изисква много по-голяма твърдост и ясна категоричност от защита на нашия европейски избор. Това не са само празни фрази и осъждане на всяка агресия и хибридна война, пропаганда включително и в България.
 
Това каза историкът проф. Пламен Павлов, преподавател във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”, пред „Фокус”.

„В българските медии доминира руската гледна точка, кремълската гледна точка, което е изключително опасно. Тук не става дума за русофили – русофоби, а за реални събития и закономерности. Аз мисля, че са ни нужни политици, които да гледат по същия отговорен начин като политиците преди повече от 70 години независимо от грешките, на онези политици”, допълни проф. Павлов.

По думите му днешният ни елит трябва да се поучи от грешките на предходните политици, а не да ги дамгосва по елементарен популистки начин. „Трябва да се гледа отговорно на нещата с грижа за България. Грижата трябва да бъде за България, за мира, за човешките ценности, а не затова, че Русия е винаги права. Не мога да приема, че съществува проруски национализъм. Национализмът и патриотизмът означават да се обичат своя народ и родина, да се споделят хуманните и демократични ценности на човечеството и в никакъв случай да не се поставяш в услуга на друга сила, независимо от начинът, по който го правиш”, уточни проф. Павлов.

„Нашият политически живот се нуждае от едно много по-трезво отношение към нещата, освободено от истерии и емоции, с изключителна отговорност към мястото на България в съвременния свят и към нейното участие като един фактор”, каза още проф. Павлов. Той уточни, че България е значим фактор като член на НАТО и на Европейския съюз.

„В това отношение не мисля, че днес имаме право – нашият елит най-вече да изчаква, спотайва, защото има такива черти в поведението. Най-вече да не се превръщаме в терен на чужди пропагандни войни и на чужди неоимпериалистически замисли”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 9653 |23.12.2014 Скандално! Проф. Танев нарече Ломоносов, Асен Златаров и Жолио-Кюри пълни нули . 29| 8290 |05.12.2014 Кърваво писмо на проф. Минеков до Радан Кънев и Реформаторския блок! . 6| 8039 |26.11.2014 Проф. д-р Янко Илиев: Алкохолът „менте” уврежда и ДНК-то . 16| 8146 |11.11.2014 Политолог пред Фрог: Проф. Минеков ще бъде последван от Гражданския съвет на РФ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads