Реклама / Ads
102| 14350 |06.03.2015 НОВИНИ

Скандал! Призовават за убийство на Коритаров от фейсбука на народен представител

.
Георги Коритаров
Фен на депутатката от „Атака” Магдалена Ташева призовава от страницата й във фейсбук журналистът Георги Коритаров да бъде убит, видя Фрог. Иванчо Иванов е написал: Няма ли да се намерят двама да го прострелят. Думите са изречени по повод интервю на журналиста пред сайт, в което защитава тезата си, че русофилството е безпросветна ниша за социално примитивни и необразовани хора.
 

Най-шокиращото е, че заплахата за екзекуция идва няколко дни след като в Москва показно беше застрелян опозиционния лидер Борис Немцов. Не е тайна, че Георги Коритаров е един от най-яростните критици на управлението и режима на президента на Русия Владимир Путин. Журналистът научи от нас за вербалната заплаха за убийство. Помолен да я коментира, той каза:

Притеснителното е, че подобни неприкрити призиви за разстрел на журналист и изобщо на човек с различно мислене, със самостоятелни оценки за състоянието на политическия живот и градуса на нацизъм в Русия, се появяват на фейсбук страницата на български народен представител. Независимо от това, че става дума за депутат от „Атака”, която е известна с проруските си обвързаности и интереси, мисля, че в България би трябва да има все пак някаква норма на нетърпимост към подобен произвол. Струва ми се, че у нас има висока летва на безкритичност. Не просто към режима на Путин, бих казал, че има изключителен страх и сервилност, които се демонстрират не само от политически партии, но и от държавни институции.

Има една инерция да не бъде закачан така наречения „Голям брат” и да се снишаваме, както беше популярен израза на Живков навремето, докато отмине бурята. За мен притеснителното е в липса на сетивност на гражданското общество и в липса на способност да се противопостави на подобна вербална агресия. Притеснително е, че никоя политическа партия в България не намери достойнство със своя политическа декларация да осъди убийството на Борис Немцов-руският либерал-демократ в Москва. Оттук не бива да се изненадваме и защо нито една българска институция не стори това. Всичко това създава среда, която позволява не просто разгръщането на всякакви форми на агресия, срещу хора, които имат критично отношение към руския нацизъм, но и прави така , че България да изглежда на практика една сива зона от ЕС и НАТО откъм гражданските си рефлекси. Зона, податлива на брутално проруско и пропутинско влияние.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7610 |04.03.2015 Бившият приятел на Вероника заподозрян за убийството ѝ . 7| 5757 |04.03.2015 Вижте версиите за убийството на Вероника . 68| 8655 |02.03.2015 Георги Коритаров: С убийството на Немцов изчезва доказателството срещу Путин . 12| 7964 |28.02.2015 Лазаров затруднен с убийството на Боби Белята

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads