Реклама / Ads
21| 12410 |25.03.2015 ЪNDERGROUND

Фрог научи: Темерута превзе наркопазара у нас, прокуратурата го закриля

.
Радослав Темерута е най-могъщият наркобос в момента у нас. Това разкриха пред Фрог нюз разследващи. По думите им той вече е сложил ръка върху пазара на дрога на територия на страната, включително и по Черноморието.
 
Столични ченгета разкриха, че последната му дръзка изцепка била масовия бой в столичната дискотека „Червило” в края на миналата година. Тогава няколко маскирани здравеняци, въоръжени с бухалки, нахлуха в дискотеката, като изпотрошиха инвентара и пребиха клиентите. Най-учудващото е, че никой от пострадалите не писна пред полицията и случаят сякаш потъна в забвение. От СДВР са категорични, че Темерута е изпратил наказателната си бригада, за да подчини дилърите, които отговарят за въпросното заведение. Твърди се, че Темерута е овладял пазара на дрога в най-големите градове, като на места дори си е стиснал ръката с местните наркобосове.

Възходът му се дължи на контакти на най-високо ниво в прокуратурата. Всяко разследване срещу него потъва, веднага щом отиде в държавното обвинение, категорични са от МВР. Причината за „сътрудничеството” им е, че преди време Радослав редовно топял конкурентите в бранша и така докарал моментна професионална слава на конкретни държавни обвинители. В същото време Темерута разчиствал пътя за собствените си дилърски бригади. Наркобосът спечели съмишленици и в прокуратурата, като пращал свои хора редовно да пеят по районните управления в София.

Житейската история на Радослав е изключително праволинейна, като тя се развива само в една област-бизнеса с дрога. Има данни, че навремето е започнал в екипа на Димитър Вучев-Демби, но много скоро се преориентирал към по-силния тогава играч-Златомир Иванов-Златко Баретата. Твърди се, че заради изневярата му към Демби, той на свой ред поръчал да го убият. Като повечето наркоиграчи и Темерута станал обект на покушение. Той бе прострелян и оцеля по чудо през декември 2006 година. Нападението беше извършено докато паркира автомобила си в локалното платно на бул. “Цар Борис ІІІ” в непосредствена близост до Шесто районно на МВР. През януари 2010 г. Радослав бе обвинен в участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, ръководена от Красимир Маринов - Големия Маргин и Стефан Бонев – Сако. Той, обаче бе освободен от ареста, тъй като съдът не намери достатъчно доказателства за неговата съпричастност.

Наркобосът се прочу и с безсмъртните си бисери, които избълва но делото срещу Златко Баретата. В качеството си на свидетел, в съдебната зала той заяви, че е отговарял по поддръжката на дома му заедно с Тони Мамата, считан за дясна ръка на Иванов. Уточни също така, че Мамата се грижел единствено за техническата пригодност на две от возилата на Баретата. Обясни още, че не познава Демби. Темерута предизвика откровен смях в съда, когато описа Антон Милтенов-Клюна и Баретата като обикновени бизнесмени.
Бягството на Таки и проблемите на Златомир Иванов позволиха на Темерута да надигне глава и напълно да ги измести от пазара на дрога, категорични са ченгетата. По районните гледат да нямат взимане-даване с хората му, защото знаят , че ще си навлекат проблеми „отгоре”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 24583 |18.03.2015 Само във Фрог: Човек на Таки прати 40 мутри на Джуката заради жена . 32| 18881 |12.03.2015 Фрог научи: Охранител изнасили 14-годишна в Студентски град . 3| 10170 |11.03.2015 В. Тодоров за Фрог: За 2 ч. 15 здрави шофьори заеха местата за инвалиди . 14| 6855 |10.03.2015 Адвокатът на Петко за Фрог: Прокуратурата трудно ще докаже вината му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads