Реклама / Ads
30| 11214 |25.03.2015 АКТУАЛНО

СКАНДАЛ! Писанчев взел от ГДБОП цялата секретна информация

.
Владимир Писанчев
Бившият шеф на ДАНС Владимир Писанчев накарал служителите на ГДБОП да съберат и да му предадат цялата секретна информация, събирана за престъпния свят от 1992 година до наши дни. Това била една от първите задачи, които възложил на антимафиотите, след като били преместени под шапката на родното ФБР, разкриха оттам.
 

Нареждането било спуснато към всички звена-контрабанда, трафик на жени, наркотици и т. н. Служителите трябвало за 1-2 месеца задължително да се справят. За да стане всичко по план, било необходимо от всяко звено да се отделят по 3-4 човека, които да се заемат само с това. На практика всичко, с което разполагала ГДБОП от нейното създаване до наши дни, трябвало да се събере на едно място. Документите били с гриф за секретност. Изисквало се да се опишат всички обекти на служба, както и техните взаимовръзки. Никой, обаче не знаел каква била целта на това мероприятие, защото когато папките били предадени, те сякаш потънали в дън земя.

 

Както проникнаха в базата данни на МВР чрез разработката „Червеи”, така „влязоха” и много бързо взеха архива на ГДБОП. Цялата секретна информация беше прибрана. Даже си помислихме дали това не е научната работа на Писанчев, който в рамките на шефския си мандат получи докторска степен в библиотекарския институт. От това, което предадохме, може 100 книги да се напишат за историята на ъндърграунда, споделиха действащи ченгета. Те не скриха, че нито един директор досега не е възлагал подобна задача на подчинените си. Медийни публикации свързват Владимир Писанчев изцяло с модела # КОЙ. Твърди се, че по негово време ДАНС е заприличала на кошер, заради грандиозните вътрешни интриги, които ежедневно се въртели там. Подмазвачеството и доносничеството бяха издигнати в култ. Който не не го правеше, веднага беше пращан в „трета глуха”, допълниха те.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 9397 |17.02.2015 Скандал! Хиляди плащат за пречистване на вода, без да имат канализация . 25| 10656 |22.01.2015 Диков: Шут за ВСС, Цацаров, Писанчев, Лазаров . 14| 6555 |15.01.2015 М. Андреев пред Фрог: Писанчев и Лазаров са ветропоказатели, абсурдно е да останат . 13| 10134 |20.10.2014 Фрог научи: Таня Андреева взела 10 млн. от „Пирогов”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads