Реклама / Ads
3| 5698 |26.03.2015 НОВИНИ

Адвокатът на „Бромак” иска отвод от шефа на ВАС за КТБ

.
Георги Колев
Адвокатът на мажоритарния акционер в Корпоративна търговска банка (КТБ) "Бромак", Менко Менков, поискал отвод на председателя на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев по делото за отнемането на лиценза на банката. Това стана ясно от самия Георги Колев, който по-рано днес пристигна в сградата на Висшия съдебен съвет (ВСС) за редовното заседание.
 

Шефът на ВАС се зае да ръководи петчленния състав на съда, който ще се произнесе по делото.

 

Менков мотивирал искането си с това, че Колев щял да оказва въздействие върху състава, стана ясно от думите на шефа на ВАС. Утре магистратите трябва да решат решат дали да допуснат жалбите на акционерите срещу отнемането на лиценза на КТБ. Също утре се очаква да стане ясно какво е решението по искането на адвокат Менков.

 

В петъчния ден магистратите от ВАС ще се произнесат и по друг въпрос - а именно на открито или закрито заседание ще се гледа делото за отнемането на лиценза на Корпоративна търговска банка.

 

В началото на седмица стана ясно, че Колев лично се е наел да председателства петчленния състав, въпреки че по специалност е наказателен съдия.

ВАС трябва да реши окончателно дали БНБ е взела законно решението за отнемане на лиценза на КТБ. На първа инстанция съдът обяви, че акционерите нямат основания да атакуват решението на централната банка. Очакването е окончателното решение да бъде взето до средата на април. Ако ВАС отново отхвърли претенциите на акционери, то делото за фалита на банката може да започне по същество пред Софийския градски съд.

Според шефа на ВАС Георги Колев мотивите на адвокат Менков "са несериозни". "Разбира се, че ще участвам в дебатите, аз съм член на състава и ще подпиша всеки негов акт", допълни още Колев.

Докладчик по делото е съдия Росен Василев, който работи като командирован във ВАС. Преди това той е бил съдия в Благоевград.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5224 |25.03.2015 "Сова Харис": Хората искат пълен мандат, липсва алтернатива . 26| 5223 |25.03.2015 200 лв. за неправилно паркиране искат от ГЕРБ . 6| 4875 |24.03.2015 Местан иска Цветанов да се извини за "гяур" . 13| 4202 |24.03.2015 Борисов иска "LIC33" да кажат за произхода на средствата си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads