Реклама / Ads
9| 6029 |27.03.2015 НОВИНИ

Борисов запазва хората на Светлозар Лазаров в МВР

.
Светлозар Лазаров до последно е знаел, че ще остане в МВР
Премиерът Бойко Борисов запазва всички шефове в МВР, назначени от бившия главен секретар Светлозар Лазаров. Това научи Фрог нюз от високопоставени служител във вътрешното ведомство.
 

Единият от оцелелите е директорът на СДВР Младен Маринов. Ченгета споделят, че Лазаров „изкопал” земята, за да го назначи на високия пост. Твърди се, че приятелството им датира от времето на мутренските години. Нито Маринов, нито Лазаров до този момент са отрекли слуховете, че са били охранители на подземния бос Мето Илиенски. Криминалисти и до днес се чудят как може Маринов да оглави оперативна служба, след като е служил в охранителна полиция и естеството на оперативната работа му е чужда. Преди ГЕРБ да вземе властта, всички били убедени, че сегашният шеф на СДВР ще бъде един от първите, който ще си тръгне. Много бързо, обаче Борисов показа, че вече изобщо не мисли така. Младен Маринов натрупа най-много дивиденти по време на протестите пред парламента. Именно под негово командване полицаите пазеха Народното събрание и депутатите в него.

Другият, който ще запази мястото си е зам.-директорът на столичната полиция Радослав Сотиров. Назначаването му на този пост предизвика истински гняв в ченгетата от ОДМВР-София, които още помнят в какви странни ситуации е изпадал Сотиров, докато е бил редови служител в магистрална полиция. Любопитното е, че и той като Маринов и Лазаров не е обяснил, дали отговарят на истината твърденията, че всъщност всички заедно и по едно и също време са работели за Мето Илиенски. Служителите на СДВР, обаче не крият, че към Радослав Сотиров са крайно предпазливи, когато трябва да му споделят секретна информация.

Догадките за упорството на управляващите и лично на Борисов, да бъдат сменени хората на старото статукво, стигат отново до модела КОЙ. Твърди се, че ТОЙ действа с пълна сила и в настоящият момент. Доказателство е фактът, че няма да има грам промени в най-секретната служба-ДАТО, където жена, отново свързана с #КОЙ „коли и беси” в службата. Фрог наскоро публикува факти от кадровата политика, които граничат с безумия, като това да се назначат 80 кадровици и 15 пиара, например. Оперативни работници споделят под сурдинка, че парите, предназначени за тях, всъщност отиват за фитнес и командировки на шефовете.

Ченгета споделят, че в последно време се усеща напрежение между новия директор на ГДБОП Ивайло Спиридонов и главния секретар на МВР Георги Костов. Някои смятат, че зад това стояла тайна директива на Борисов към Спиридонов да му докладва всичко за БОП-а. Хора от Министерски съвет споделят, че почти ежедневно виждат шефа на ГДБОП за влиза в кабинета на премиера. Спиридонов беше началник на Костов в отдел „Убийства”, сега позициите им се обърнаха. На никой няма да му е приятно това, допълниха столични ченгета. Антимафиоти пък се чудят защо Спиридонов е назначен за шеф на ГДБОП, при положение, че докато е оглавявал сектор „Убийства”, са станали най-много показни убийства в София и нито едно от тях не е разкрито.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4543 |27.03.2015 Борисов: Държавата е зад правилните действия на синдиците в КТБ . 11| 4296 |27.03.2015 НС реши: Няма да се възстановява 10% данък на хората с минимални заплати . 18| 4659 |27.03.2015 Борисов, Горанов и Сарафов влязоха показно в КТБ . 7| 4403 |27.03.2015 Меглена Кунева не била обидена на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads