Реклама / Ads
11| 9383 |28.03.2015 НОВИНИ

Сестрата на Младен: Искам да вярвам, че се е обесил!!!

.
Младен Дочев
Предпочитам да вярвам, че се е обесил. Така, сестрата Велика на обесилия се разследващ журналист Младен Дочев, отговори на въпрос в предаването "На светло" по Нова телевизия. Тя чувствала някакво напрежение у брат си. Журналистите Асен Йорданов и Владимир Йончев нарекоха Младен "екстремен журналист" и "вътрешен емигрант".
 
Велика съобщи, че не знае дали има предсмъртно писмо от брат й, защото всички материали били иззети от следователите в бял плик, който е при тях. Тя разказа, че през последните месеци Младен се оплаквал, че нямал никакви средства и тя , както и други хора от Берковица, му памагали да живее. Медицинската сестра призна, че не е знаела с какво точно се занимава брат й. По думите й е искал да я предпази. Знаела само, че разследва убийства от англичани в България.

Помолена да коментира как си обяснява постъпката на брат си, Велика отвърна: „Според мен това е комплексна причина. Може би стремежите, които е имал, са му оказвали влияние, борил се е за истината. Аз не очаквах така да се случат нещата, бях притеснена за него и смятах да предприема някакви мерки, да го заведа на лекар“. Виждах, че има в поведението си някакво напрежение, когато е говорил с мен, но винаги е казвал, че нещата ще се оправят, казваше, че нещата ще се оправят, отбеляза Велика.

В студиото бяха и журналистите Асен Йорданов и Владимир Йончев, на чиито сайтове Младен е сътрудничал. Двамата разказаха, че той е разследвал наркотрафика с изкуствена дрога в Северозападна България, връзките между известен израелски лобист и Делян Пеевски, далавера на Иван Славков - Батето, трафика на хора , както и други теми свързани със задкулисието.

Йорданов си спомня покойния като един от вътрешните емигранти в България. „Излизаше извън стандартите, беше много популярен и беше с много висок кредит на доверие сред западните медии. Той беше абсолютно неподкупен, Младен беше човек с ценностна система“, разказа с възхищение Асен. „Той беше сам в Берковица, беше се отделил, но когато говорим за смъртта на човек, се пита кой има интерес този човек да го няма“, изтъкна разследващият журналист. Йорданов не изключва смъртта на Дочев да е свързана с работата му, обвинява и опитите за пресичане на свободата на словото у нас. „Темите, с които оперира Младен, бяха разплитане на една чудовищна схема за нелегално производство и трафик на изкуствена дрога в Северозападна България. Той оперираше с имена, в неговата информация бяха замесени важни източници. Всички си спомняме взрива в Горни Лом, Младен беше човекът, който направи много сериозен бекграунд и извади на показ всички връзки на собственика. Той разкри енергийната мафия сред масоните“, аргументира се Асен Йорданов.

„В последните месеци той наистина живя като отшелник. Нарекохме го екстремен журналист“, сподели от своя страна Владимир Йончев. „Младен, за разлика от масата журналисти, искаше да остане анонимен“, подчерта той, а Асен Йорданов го допълни: „Не обичаше да се дуе“.

Асен Йорданов съобщи, че е подал сигнал до прокуратурата самоубийството на Младен Дочев да се разследва обстойно. Но всички в студиото изразиха съмнение, че това ще стане.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6986 |15.03.2015 Сестрата на прегазения Николай: В съда няма човечност . 7| 4992 |13.03.2015 Кадиев към д-р Москов: Не искам да ми рапирате като Снуп Дог . 8| 6295 |08.03.2015 Майката на Емил Шарков: Искам да видя Лазаров в съда . 59| 5387 |05.03.2015 Бойко Борисов: Утре искам оставките на Писанчев и Лазаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads