Реклама / Ads
13| 8495 |29.03.2015 СВЯТ

Ослепяващият пилот ходел едновременно с две жени

.
Андреас Лубиц
Ослепяващият пилот-убиец Андреас Лубиц въртял любов едновременно с две жени, като и двете скъсали с него заради агресивния му и неуравновесен характер. Той мислел да се жени за учителката Катрин Голдбах, но едновременно завързал връзка със стюардесата Мария от Germanwings
 
Андреас Лубиц мислел да се ожени за своята приятелка, но тя скъсала с него, защото започнала да се страхува за себе си, заради неговото личностно раздвояване, наподобяващо това на Джекил и Хайд. Учителката Катрин Голдбах, е скъсала с Лубиц поради неговото нестабилно поведение и постоянната нужда да контролира всичко около себе си само няколко седмици преди трагедията с А320. Според информацията, полицията е открила в апартамента му „малко количество хапчета” и той очевидно е отказвал да приема своите антидепресанти. Също се твърди, че полицаите са намерили дневника на Лубиц, в който той пише, че очаква да бъде „разкрит” и да изгуби работата си заради здравословните си проблеми.

Голдбах все още е живеела в апартамента с Лубиц, но също си е търсила собствено жилище, отблъсната от неговата необходимост той постоянно да контролира нещата. Той дори я принуждавал тя да носи дрехите, които само той харесвал за нея, споделят приятелки.

Лубиц давал вид, че е  винаги уверен в себе си, но вътрешно той постоянно е изисквал да му се обръща внимание, което го накарало да изневери на Катрин със стюардеса от Germanwings. Двамата се срещали в течение на пет месеца в евтини хотели. Тя обаче също е скъсала с пилота, защото е започнала да се страхува от „измъчвания и нестабилен” Лубиц.

Пилотът е „живеел на ръба”, защото се е страхувал, че отслабващото му зрение ще сложи край на кариерата му като пилот. Според следователите, проблемите със зрението в комбинация с раздялата с Голдбах са отключили „лудостта”, която е приключила с масовото убийство. Лубиц е маскирал своето състояние – синдромът „прегаряне” – от своите работодатели, ползвайки се от германските закони за конфиденциалност, които не позволяват на лекарите му да разкриват колко психически нестабилен той наистина е бил. Полицията обаче все още не знае, дали проблемите със зрението, за които се предполага, че са започнали преди няколко години, са причината за психическото му състояние. Един от полицаите е разкрил, че Лубиц „бавно, но сигурно е ослепявал”.

Известно е, че 26-годишната Голдбах с времето е започнала да се страхува за сигурността си, защото Лубиц е имал силни пристъпи на гняв и все повече се опитвал да я контролира. „Той й заповядваше какво да си облича, с кои мъже може да говори, дори определяше и дължината на полата й. Беше откачен по контрола от най-висша степен”, казва приятелка на Катрин. „Тя казваше, че той е много мил и грижовен, но и че има проблеми с промените в настроението. Според нас, тя с времето все повече се страхуваше от него”, казва друга.

Неговата нужда да контролира всичко се разпростирала дори и върху бързата храна. Хабиб Хасини, собственик на пицария близо до апартамента на Лубиц в Дюселдорф, разказва: „Той винаги беше много придирчив относно топингите на пицата. Той не се интересуваше от това, което имаше в менюто. Често искаше чушки, шунка, лук и броколи. Искаше всичко да бъде така, както го е казал. Беше много настоятелен за това”.

Междувременно бащата на пилота-убиец Андреас Лубиц проговори за първи път след трагедията със самолета на disaster. Той каза, че трагедията му тежи на съвестта. Предполага се, че изповедта е направена пред Бернар Бартолини, кметът на Прад уд Блеон (Prads-Haute-Bléone), малко градче, разположено до мястото на катастрофата, по време на заупокойна служба за роднините на загиналите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4868 |28.03.2015 Версия: Проблеми с очите застрашавали пилотската кариера на Лубиц . 0| 5153 |27.03.2015 Ново 20: Пилотът Лубиц имал болничен за 24 март; скъсал го . 6| 6018 |27.03.2015 Пилотът Лубиц ходел на психиатър . 6| 5897 |26.03.2015 Прокуратурата: Вторият пилот нарочно разбил самолета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads