Реклама / Ads
90| 6558 |29.03.2015 НОВИНИ

Бургас въстана, иска си руските туристи

.
Бургас
Осемкилометровата колона от коли с руски и български знамена тръгна от изхода на Бургас в посока магистрала „Тракия” до квартал „Ветрен” и обратно към центъра на града, информират от БИСА. Над 200 автомобили се включиха в протестен автопоход в Бургас срещу опитите за прогонването на руските туристи и инвеститори от България.
 
В протеста подкрепен от Българската инвестиционно строителна асоциация /БИСА/ се включиха хотелиери, брокери, туроператори, ресторантьори и други пряко засегнати от очаквания отлив на руски туристи това лято. Протестиращите поискаха правителството да вземе мерки, с които да се пребори срещу това явление, тъй като от него страда не само бизнеса, но и общините.

Не смятам, че страната ни гони руските туристи, но нашата държавна власт не използва всички възможности да спре отлива на руснаците. Една от причините е, че медиите там отразяват санкциите некоректно, защото Русия има интерес туристите им да останат в родината си. Падането на рублата също има голямо значение. Ако искаме нещо да се промени трябва да улесним получаването на визи за руснаците. Те трябва да се издават на летищата в Бургас и Варна по време на туристическия сезон. Държавата ни няма да загуби нищо от това, защото е въпрос на организация. Не сме и компенсирани, за това, че подкрепяме санкциите на САЩ и ЕС срещу Русия, примерно влизането ни в Шенген”, каза председателят на БИСА Георги Димитров. Той обясни, че с протеста, недоволните искат да покажат на българското правителство, че то трябва да потърси мерки за облекчаване на визовия режим за чужденците, които купуват домове у нас.


„Настояваме за гаранция и ясна позиция от страна на управляващите, че всеки един турист, всеки закупил апартамент тук и избрал България за втора родина, няма да бъде притесняван заради етническата си принадлежност, от това на какъв език говори и каква вяра изповядва. Нека всички заедно покажем, че България е приятелска държава, в която всеки е добре дошъл”, каза главният секретар на БИСА Боряна Димитрова.

От Асоциацията отчетоха сериозен отлив на руски купувачи. По данни на председателя на БИСА, ако през миналата година фирми са продавали по 20-30 апартамента на руснаци, то сега продажбите драстично са спаднали – до едва 2-3 апартамента. Протестиращите настояваха и за по-масивна реклама на България в страните от Източна Европа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4573 |29.03.2015 БСП иска повече средства за бежанците . 1| 4598 |28.03.2015 Устискахме 2:2 с четирикратните световни шампиони от Италия . 14| 4745 |28.03.2015 На нож срещу искането за "доживотните" депутати в БСП . 11| 9384 |28.03.2015 Сестрата на Младен: Искам да вярвам, че се е обесил!!!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads