Реклама / Ads
8| 5934 |01.04.2015 АКТУАЛНО

Д-р Б. Миланов за Фрог: Ако защитаваш кауза, челото ти трябва да е чисто

.
Доктор Борислав Миланов
Когато човек тръгва да защитава една кауза, свързана с мъката и болката на много хора, той трябва да се изправи пред тях с открито чело и да ги гледа в очите, а ако има нещо, свързано с миналото му, би следвало той коректно да го сподели, заяви за Фрогнюз шефът на Съюза на стоматолозите Борислав Миланов.
 

Направи ми впечатление, че организираната на 13 декември среща беше под всякаква критика и това ме подтикна като човек с достатъчно организационен опит да взема нещата в свои ръце около т.нар. Учредително събрание на Асоциацията на вложителите в КТБ. Подготовката не беше добра, материята в чисто нормативен аспект не се познаваше, но въпреки това реших, че е естествено за хора, които не работят в подобна област. Регистрацията беше отхвърлена от съда, оттам ни представиха аргументи, които, меко казано, бяха много странни, да не кажа, че на моменти не кореспондираха нито с ценза, нито с културата на съдиите, които биха написали подобни мотиви за отказ.

 

В процеса на работата си изразявах свои становища, но държа да подчертая, че пред всички на Учредителното събрание, гледайки в очите г-н Томалевски, категорично заявих, че няма право на грешна стъпка, защото доверие трудно се печели, но се губи много лесно. Във втори наш разговор, задавайки въпроса защо по документи е Томалев, а се представя като Томалевски, ми беше обяснено, че това било свързано с миналото на дядо му, който бил репресиран и който, за да отклони репресиите спрямо собственото си семейство, е добавил една наставка. Приех и този аргумент с чисто сърце. Асоциацията стана с усилията не само на г-н Томалевски, а на много стойностни хора, без да визирам себе си в случая, категорично не искам да си придавам никаква важност.

 

Но мога да спомена имена като адв. Володя Иванов, който свърши цялата креативна работа около регистрацията. тя е факт. Беше дадена пресконференция в понеделник. Направи ми впечатление, че се тръгна с анонсиране на някакво сближаване на позициите с политическа партия, която имала държавна субсидия в КТБ, която била изгоряла, което не кореспондира по никакъв начин с предварително заявената цел на тази Асоциация да се обърне към обикновените вложители, които имат над гарантирания минимум или на които не е изплатен в пълна степен гарантираният минимум от средства. Това ми заприлича, може и да не съм прав, повече на търсене на позициониране в публичното пространство, извличане на определени дивиденти. Второто, което изненадва е въпросът за това какъв е неговият пряк интерес, защото всички вложители имаме такъв – ние държим да получим в максимален размер нашите пари, които в момента са в КТБ.

 

Оказва се, че той няма такива средства. На директен въпрос какъв е неговият интерес, той заяви, че защитава някакви средства, които били на майка му, но май се оказва, че те са в гарантирания минимум и т. н. На практика отпада интересът, целта на подобен род активност. Трето – на въпрос на журналист за миналото му той отговори с нервен смях и нищо повече. Бяха направени твърдения и ако те не са истинни, всеки нормален човек би заявил, че ще търси правата си в съда. От това, между другото, той може да изкара много повече пари отколкото от гарантирания минимум, отпуснати от Фонда.

 

Шокира ме и фактът, че на пресконференцията беше представен един роман, написан от една дама, за събитията. Говорим за роман, забележете, не за документална книга, т.е. отново търсене на някакъв шум. Шокираха ме и фактите, които бяха изнесени за съмнителни сделки на Томалевски с община Поморие. Не е моя работа дали това е вярно, не искам и да питам, но е редно, когато човек тръгва в една посока и иска да поведе хората след себе си, да каже тези неща, защото атаките няма да закъснеят, а негативният имидж ще бъде прехвърлен върху всички хора.

 

Тъй като зад мен стоят 9 000 члена на БЗС и нямам право на нито една грешна дума и стъпка, категорично заявявам, че БЗС и аз като негов председател нямаме нищо общо с въпросния г-н Томалевски. Що се отнася до правата ни, няма да пропусна нито една възможност да ги защитя, заключи Миланов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 9729 |31.03.2015 Н. Цонев за Фрог: Цв. Василев даде знак, че ще продължи борбата, Борисов е манипулатор . 4| 5532 |26.03.2015 БАБХ за Фрог: Не се проверяват съставките на добавките . 5| 5805 |26.03.2015 Ю. Ангелов за Фрог: Твърденията на Дилов-син за лобизъм са смешни . 3| 14055 |25.03.2015 В окото на Фрог: БГ детеубийците на XXI век

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads