Реклама / Ads
4| 5778 |01.04.2015 НОВИНИ

МВР ни заблуди с фоторобота на Никита, както и с цвета на очите му

.
Никита и фотороботът му
Фотороботът на убития 5-годишен Никита от зеления куфар, тотално се размина с разпространената по-късно снимка на момченцето. Информацията на МВР за цвета на очите му също беше напълно погрешна. Според криминалистите, убитото дете има кафяви очи, като това беше изрично посочено в официалното съобщение на вътрешното ведомство.
 
От снимката, обаче се видя, че те са кристално сини. Това поставя въпроса, доколко информацията на МВР отговоря на обективната истина и може ли тя да помогне за разкриване на жестокото посегателство. От рисунката ни гледа бузесто момченце, докато на снимката то е много слабичко, обясниха читатели на Фрог. Криминалисти се оправдаха, като споделиха, че цветът на очите може да се е променил след смъртта на момченцето. Техни колеги контрираха, че ако е така, то не би трябвало тази подробност да се съобщава с категоричност.

Другото изумление е как информацията за убитата жена и детето й, започна да ни залива от Русия, докато нашите служби мълчат и дори си противоречат. Най-голямото объркване настъпи, след като руските медии съобщиха, че близките на жертвите са ги разпознали и по думите им става дума са майка и син. От страната на Путин дойде и съобщението , че бабата и бащата на Никита дори се стягат да дойдат у нас. Странно, но след това главният секретар на МВР Георги Костов обясни, че още няма категорично доказателство за връзка между убитата жена от Приморско и детето от куфара.

Другото разминаване, което лъсна, касае законната съпруга на основния заподозрян за престъплението Герман Костин-Весела Вачева. От МВР неофициално съобщиха, че я търсят, за да я разпитат. Оказа се, че жената и хал хабер си няма от това. Тя е в развод с Костин от 2011 година и изобщо не се интересува от него. Работи в чужбина и от години не си е идвала в България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6508 |01.04.2015 Над 100 доставчика за плодове и зеленчуци ползва „Лидл” . 4| 4935 |01.04.2015 Мая търси Бойковото сърце . 8| 4511 |01.04.2015 Борисов за уволненията : С чужди коне трудно се оре . 2| 4310 |01.04.2015 Стоилов: Националната ни сигурност е на I място, за да не бъдем въвлечени във военен конфликт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads