Реклама / Ads
41| 9210 |01.04.2015 НОВИНИ

Борисов сензационно: Западът преглътна анексирането на Крим

.
Бойко Борисов
Министър-председателят Бойко Борисов сензационно заяви в интервю за „ТВ+“, че Западният свят е преглътнал анексирането на Крим от страна на Русия и затова вече се говори само за споразумението от Минск. След като журналистът Георги Коритаров репликира, той реши да уточни:
 

- Вижте, това е вече мое мнение, че Крим чисто дипломатически, винаги ще се протестира това действие, но някак си Крим го преглътнаха Западният свят.

 

-  Е, господин Борисов, как не си говорихме предварително, това не трябваше да го казвате. Наистина ли западният свят е преглътнал Крим като руска окупация?


-  Не, с дипломатическия си език никой от нас няма да каже, че е преглътнал Крим.

 

-   Ами добре, де...


- Самият факт, че Крим не се споменава, а говорим за Минското споразумение, където госпожа Меркел, Оланд, съответно отидоха до Путин и стигнаха до Минското споразумение, това едно, и се надявам да няма две.

 

- Не е ли ситуацията с Крим все едно  Румъния да ни вземе Южна Добруджа.


 - То е обратно.

 

- Как ще е обратно? 8 ноември 40-та година къде отива Южна Добруджа?


- Е, отива при Румъния. Или къде?

 

-  Ха-ха, господин Борисов...


-  Ние не сме взели територия на никой.

 

-  При последното Ви идване говорихме за история и тогава не се справихте със задачата "Закон за защита на нацията". Сега Ви питам 8 ноември 40-та година Крайовската спогодба какво регламентира за статута на Южна Добруджа?


- Не съм бил жив тогава.

 

- Премиер е Георги Кьосеиванов на България.


- Не знам.

 

- Е, стига глупости, нали се учи по география?


- Не си го спомням. По-добре да не кажа някоя глупост.

 

-  Сега, господин Борисов, ако беше студентски изпит, не септември, а не знам....


-  Сега и аз мога да ви питам нещо, което вие няма да си спомните.

- Със сигурност няма да си спомня.


- Ако е такъв изпитът, и вие няма да го вземете.

 

- Не, не, със сигурност вие ще ме скъсате по-лесно.


Разговорът между двамата се прехвърля върху интервюто на банкера Цветан Василев. Той казва, че каза, че срещата му с Борисов е била на 6 юни. Според Борисов обаче двамата са се видели на 5 юни. Това е денят - четвъртък, в който Лютви Местан даде пресконференция в Народното събрание и обяви края на кабинета „Орешарски“. Независимо дали срещата Борисов-Василев е била в четвъртък или петък, то тя най-вероятно е проведена след изявлението на Местан. Т.е. когато беше ясно, че ще има избори и ГЕРБ е с най-високи шансове за победа. Борисов уточнява:

- Аз съм бил на 5 юни... аз съм бил опозиция. Орешарски и тогава тройната коалиция бяха в пълната си мощ. Какво да кажа аз? Защо да дойде при мен? Ако бях на власт щях да одържавя КТБ. Аз така щях да постъпя тогава, ако бях премиер. Ако има свързани лица и Цветан Василев е виновен, щях да го извикам или ДАНС, или съответно прокурорът да го извика. Да го задържи, ако е виновен, ако не е – да го пусне и банката да не се срути.

 

-Виновен ли е депутатът от ДПС Делян Пеевски за КТБ?


 - Не виждам неговата вина. Ако е бил премиер, министър, какъвто и да е - да. Но не мога да кажа: „Пеевски е виновен, защото Орешарски е спал или Чобанов е спал“. Ми, тогава да ги привлекат като обвиняеми.... Ако в тази държава има един човек, който може задкулисно да ги управлява всичките тези, мен не може....  Омръзна ми всеки ден да отговарям на „Кой“, „Защо“ и „Как“...Но пак да подчертая. Не съм казал, че Делян Пеевски не е виновен, а съм казал кой е виновен. За да няма заглавията в "Медиапул" утре. Не ме интересува физическите лица, дали е Пеевски, Драгаевски или Коритаров - няма значение.

 

Очаквайте още от сензационното интервю.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4718 |01.04.2015 Павлова: Благодарение на Борисов ще има 100 млн. лв за пътища . 8| 4527 |01.04.2015 Борисов за уволненията : С чужди коне трудно се оре . 8| 5004 |31.03.2015 Борисов вече е против екзотичното меню в правителствения самолет . 37| 5267 |31.03.2015 Луврие писа на Борисов, иска среща за КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads