Реклама / Ads
12| 7406 |14.04.2015 ЪNDERGROUND

Полицейски гаф: Ченгета взеха сувенир вместо оръжие! Разболяха мъж

.
Това е рамката на бутафорното оръжие
Родната полиция пак се „престара” – подгони невинните хорица, а големите престъпници остави да безчинстват. Цели 6 часа 10 полицаи преобръщат дома на старица на 87 г. от монтанското село Ерден, която незнайно защо в полицейската сводка е представена като дядо. Надали от уважение, че е жена! Ползата от тараша? Един счупен газов пистолет, купен от битака за части, и сувенир автомат! Щетите обаче са безмерни – хипертонична криза и дом, напомнящ бомбардировка, разказаха за Фрог нюз потърпевшите от обиска.
 

Десет полицаи като глутница кучета нахлули в дома на възрастната жена и започнали да изпразват шкафове, гардероби, килери... Всичко хвърляли на земята и тъпчели с крака. Обяснили, че търсят оръжието на внука й, който е ловджия, но който не живее при нея на село, а в града.  Странното е, че младият мъж не е потърсен на адреса му в Монтана, а направо на село. Бабата обяснила, че внукът й има ловни пушки, които са законни. И това наистина се оказало така. Провеждащите акцията не намерили нищо заплашващо държавната сигурност, както е отразено в медиите.

 

Търсеха трета пушка, но такава няма. Внукът ми има ловна пушка, наследство от мъжа ми, и негова си. Но всичко е законно. Полицаите не оспориха това, но твърдяха, че има още една пушка. Търсеха и в обора. Ровиха в слама, събирана от преди десетина година. Станаха прашни, като мишки в чувал с брашно. А колко работа ни отвориха..., вайка се възрастната жена.

 

Докато трае тарашът, пристигнали дъщеря й и зет й. Те не могли да си познаят дома. Всичко било нагоре с краката. Мъжът при шокиращата гледка получил хипертонична криза – кръвното му било 220 на 140. Полицаите се уплашили да не умре и повикали Бърза помощ. Може би защото е извикана от тях, тя пристигнала светкавично и човекът бил спасен.  

 

Обискът обаче не спрял. И понеже ченгетата нищо не намерили се хванали за счупен газов пистолет, който е на зетя, купен от битака за части. Нещо повече, което е върхът на полицейското безхаберие, взели сувенир автомат, закачен на стената. Украшението е със сертификат и е закупено от завода в Казанлък. Досущ като истинско е, но не е. Заблудени от перфектната изработка, го конфискували.

 

Домът на бабата бил представен като цяла оръжейна, застрашаваща националната сигурност. При това положение не трябва ли ДАНС да се заеме с бабата, а не местната полиция?! Очевидно е, че престъпление няма. Защо обаче вместо органите на реда да се занимават с истински престъпления, вдигат кръвното на възрастните хора? Малко ли са разбойниците в страната ни, та опряха да отчитат дейност на гърба на беззащитните хора? И, то забележете, са прекарали почти целия си работен ден в дома на бабата. И ако така пази родната полиция, то по-добре да я няма.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 16981 |14.01.2015 "Бояна" ликува заради акцията на ченгетата срещу главорезите . 8| 14996 |05.01.2015 Срам! Две партии в далавера с настаняване на командировани ченгета по границата . 33| 19374 |26.11.2014 Ченгетата в шах, чудят се как ще ловят крадци с новите мерки за КАТ . 37| 67156 |23.10.2014 Невиждано! Пияни ченгета от Смолян „превземат” с бой районното в Елхово, плашат с главсека на МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads