Реклама / Ads
29| 16409 |20.04.2015 ЪNDERGROUND

Тайните сметки на Искров били в банка-перачница на пари, според САЩ

.
Шефката на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова показва на Иван Искров къде е вратата...
Federal Bank of the Middle East, Ltd вероятно е банката към която са извършвани парични преводи по сметка на управителя на БНБ Иван Искров. Това прогнозираха пред Фрог нюз финансисти.
 
В интервю пред сайта Гласове банкерът Цветан Василев, който в момента е в Белград, заявяви че знае за превеждани пари на името на Искров в островна банка, чиято цетрала се намира Танзания. Запознати предполагат, че става дума именно за FBME Bank Ltd. Централата на банката наистина е в Танзания, но 90% от транзакциите минават през филиала в Кипър. Експерти споделиха пред Фрог нюз и от коя българска банка са транзитирани сумите, но ще я запазим в тайна. Засега.

До момента управителят на БНБ Иван Искров не е отрекъл или потвърдил информацията за въпросните преводи.

 

Неотдавна Службата за борба с финансовите престъпления към Министерството на финансите на САЩ нарече FBME Bank Ltd банка, която се занимава с пране на пари, според Раздел 311 от Закона USA PATRIOT Act (Section 311). Американците щели да приложат мерки, които да ограничат изпиране на средства от търговците на оръжия, терористите и транснациоалните престъпни организации. Проблемът на FBME Bank бил в занижения контрол срещу прането на пари.

 

Всъщност ДАНС и Финансовото раузнаване могат за нула време да изяснят дали има тайни преводи по сметки на гуверньора на БНБ Иван Искров или Цветан Василев заблуждава. Досега обаче не е известно прокуратурата и службите да са се задействали в тази посока. Ако се окаже, че частна банка е "дарявала" пари на управителя на Националната банка в сметки в чужда финансова институция, това би било грандиозен скандал. Отстраняването в такъв случай на Искров от поста би било истинска награда в сравнение със санкциите, предвидени в закона.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 23465 |05.11.2014 Три тайни срещи на Горанов и Пеевски за 10 дни, Искров при Доган . 91| 11201 |02.11.2014 Вложители в КТБ и ТБ "Виктория": Искров на прокурор! . 18| 10516 |13.02.2013 Тайните на сциентолозите . 45| 19143 |28.10.2009 Тайните служби и мафията - родени от Скорпион

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads