Реклама / Ads
18| 10742 |23.04.2015 НОВИНИ

Фрог научи: Светлозар Лазаров пробвал неправомерно да се докопа до апартамент от МВР

.
Светлозар Лазаров
Бившият главен секретар Светлозар Лазаров пробвал да се сдобие с апартамент от МВР, въпреки, че не отговарял на условията. Това станало през 2006 г., докато бил редови оперативен работник в НСС, а тъстът му Камен Пенков-зам.-министър на вътрешното ведомство. Контраразузнавачи разкриха пред Фрог за скандалната история.
 

В жилищната комисия  полули докумети с молба от Лазаров  да получи тристаен апартамент. Член на комисията изготвил становище в негова полза. Съвсем случайно, ръководството на НСС взе папката с документите и се хвана за главата, спомни си контраразузнавач. От нея се разбрало, че семейството на Лазаров живее на квартира от две години. В същото време, обаче липсвали документи, които да удостоверяват, че за това плаща наем.

Според едно от условията, съгласно инструкция на шефа на МВР, било мераклиите за жилище  или член на семейството им,  никога да не са взимали преди това  1/10  имот от вътрешното ведомство, уточни източникът ни. В същото време в папката на Лазаров се кипрела информация, че Камен Пенков по равно, по ½ части, прехвърлил на двете си дъщери два апартамента, намиращи се в един и същи блок ж. к. „Красна поляна”. Те се оказали от фонда на МВР. Едната от щерките всъщност е съпруга на бившия главсек, което на практика означава, че той нямал право да се реди за ведомствен имот.

 

Според запознати, в молбата за кандидатстване, Лазаров ясно посочил, че изпълнява всички условия, за да се сдобие с мечтания тристаен апартамент. За учудване на всички, скандалът бил светкавично потулен, а въпросната папка потънала в дън земя. Сделката с апартамента се разтурила, но за сметка на това някои служители, докоснали се до материалите, били деликатно  отстранени  във времето от службата.
Любопитното е, че след като Светлозар Лазаров напусна МВР, усилено се говори, че го гласят за висок пост в новото антикорупционно звено към прокуратурата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5062 |23.04.2015 Само във Фрог: МВР загуби US милиони за топшпиони . 3| 4796 |23.04.2015 Гр. Караджов за Фрог: Поправките в Конституцията - възможни до ваканцията . 40| 7883 |23.04.2015 В окото на Фрог: Ненчев реже военното разузнаване със 151 души . 22| 6153 |22.04.2015 Юлиан Ангелов за Фрог: В НС се чете Корана! Докога ще търпим Гюкче?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads