Реклама / Ads
26| 10102 |24.04.2015 НОВИНИ

Ген. Атанасов: Сривът на КТБ започна след акцията на прокуратурата

.
Ген. Атанас Атанасов
Тя влезе там без да има оперативна информация. Какво е наложило влизане в КТБ на прокуратурата и на тежки жандармеристи? Този начин на действие при правителството на Орешарски създаде суматохи. Това бе коментарът на ген. Атанас Атанасов от Реформаторски блок по БНТ.
 
Докладът на ДАНС не е изчезнал. В него не се говори за КТБ. В този доклад от кумова срама са написани две изречения, че има някакъв риск за банковата система. Страшното е, че в периода 2012-2014 година в ДАНС никой не се е занимавал с КТБ. Не случайно съм казвал, че ДАНС е "спяща клетка". Сега мисля, че тази клетка ще се събуди, каза още Атанасов.

НСО е част от една система. Нормално е да имаме различия с ГЕРБ, иначе щяхме да бъдем една партия. От ГЕРБ предлагат да се запази статуквото в тези служби. Ние настояваме за реформи, заяви Атанасов , който коментира вчерашните препирни около Закона за НСО. От РБ не участвахме в гласуването по комисии за Закона за НСО. Имаме сериозни резерви относно този закон. Ще ви дам няколко примери. Лютви Местан от години се охранява, заради един измислен сигнал от преди години. Ахмед Доган също се охранява години наред, а той не заема никакъв пост в държавата. Комисията за досиетата се охранява от НСО. Това са недопустими неща. Има случаи, в които се измислят ситуации, за да се назначава охрана от НСО. Проблемът е, че в НСО се събира информация за охраняваните лица, но никой не знае за какво се използва тази информация, посочи Атанасов.

Аз няма да подкрепя Закона за разузнавателните служби. В малка България не може да има две разузнавателни служби. 10% от състава на армията са военни разузнавачи. Кого разузнават те? Тези две разузнавателни служби водят нездрава конкуренция, категоричен беше Атанасов.

Твърде малко време е минало от назначаването на Румяна Бъчварова за министър и не мога да коментирам нейната работа. В МВР имат да свършат много работа и трябва да получат подкрепа. Не трябва да бързаме с оценките, смята той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4438 |09.04.2015 Започна се ударно изнасяне от София . 3| 4698 |08.04.2015 Ген. Атанасов: Не трябва да се смесват властите . 4| 4678 |05.04.2015 Започна поскъпването за Великден . 8| 5171 |02.04.2015 Започна делото срещу шестимата задържани за радикален ислям в Пазарджик

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads