Реклама / Ads
10| 5716 |24.04.2015 НОВИНИ

Д-р Дечев за Фрог: Москов слива две болници без решение на МС

.
Д-р Дечо Дечев
Научих за уволнението си в чужбина, по време на отпуската си, която използвах за служебни цели. Исках да видя нова технология по лъчетерапия, обясни пред Фрог нюз отстраненият директор на болница „Св. Иван Рилски” д-р Дечо Дечев.
 

Министър Петър Москов му е разписал отпуска и докато медикът е навън, решил да слее болница „Св. Иван Рилски” и „Александровска”. Днес в подкрепа на своя ръководител, неговите служители излязоха на протест. Дали обаче ще бъдат чути или действията на Москов са необратими?

 

„Чисто законово здравният министър има право да ме отстрани, пише го в договора. Може да го прекрати еднолично без да дава обяснения, но от морална гледна точка би било редно да се проведе разговор с мен. Мотивите, които той изтъква за отстраняването ми, звучат наивно. Нелепо е сливането на двете болници. Това е под огромен въпрос. За да се случи, трябва да има решение на МС, което няма. Не може да изтъква като мотив нещо, което го няма в правния мир. Сливане няма да има и това се знае много добре.  Чисто юридически, за да се направи това сливане, трябва да се прехвърлят активи от едното държавно дружество в другото.  За да стане това нещо по закон, МС трябва да разреши, да се публикува в Държавен вестник. Има много въпроси, на които никой не е дал отговор – например дублиращите се структури в двете болници какво ще става с тях. Нелепо е в рамките на една нова болница, която ще се получи от сливането, да има две еднакви структури – образна диагностика, нефрология и т.н. Москов казва, че ще пести административни разходи. Тогава защо водеща остава администрацията, която е на тотална загуба в болница „Александровска” и премахва администрацията на една печеливша болница като „Св. Иван Рилски”?!, обръща внимание д-р Дечев.

 

Той смята, че решението за неговото уволнение е взето еднолично от Москов без знанието на неговите заместници. А защо ли? Пречи ли д-р Дечев?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5986 |24.04.2015 Москов освободи шефа на УМБАЛ "Св. Иван Рилски", медици протестират . 5| 5635 |23.04.2015 Ген. В. Петров за Фрог: Спекулация е, че АБВ в Пловдив се е разцепила . 8| 5067 |23.04.2015 Само във Фрог: МВР загуби US милиони за топшпиони . 3| 4802 |23.04.2015 Гр. Караджов за Фрог: Поправките в Конституцията - възможни до ваканцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads