Реклама / Ads
8| 5233 |25.04.2015 НОВИНИ

БСП прие критерии за кандидати и коалиции на местните избори

.
НС на БСП прие изисквания и механизъм за оценяване на дейността на кметове и общински съветници, издигнати или подкрепени от БСП и коалиция и за издигане на кметове и общински съветници от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ.
 

Водещ принцип при издигането на кандидат за кмет  е избираемостта и обществения авторитет. Не могат да бъдат кандидати хора, които два пъти са губили избори за същата позиция.  Ще се държи на хора с политическа отговорност, висока обща култура, умения да ръководят екип. При издигането на кандидатите ще се отстояват принципите на обновление и приемственост.

 

Приета беше  коалиционна рамка за участието на БСП в „Местни избори - 2015”. В документа се отбелязва, че е необходимо максимално обединяване на ляво настроените избиратели около БСП. Партията ще търси съюзници с ясен политически облик  и с които да може да провежда лява следизборна политика. Потенциалните коалиционни партньори са партиите от коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, партии с ясна политика и  доказали своята защита на социалните ценности, както и партии, които могат да предложат изявени личности с висок професионализъм. БСП ще продължи диалога и ще търси партньорство с гражданските организации.

 

НС на БСП прие решение  за вида на изборите и състав на Комисия по изборния процес за организация и осъществяване на контрол по провеждането на съответния вид избори.  Във връзка с необходимостта от организационно и политическо укрепване на  партийните структури се насрочва цикъл отчет и избори за периода 30.04-31.05 в общинските организации в: Кнежа, Нова Загора, Несебър и столични р-н Искър с различни норми на представителство. Нормите зависят от броя на членовете, които имат организациите: Кнежа – 1 делегат на 3 представители; Нова Загора – 1 делегат на 5 представители; Несебър – ще се решава от общо събрание; р-н Искър – 1 на 4 представители. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4900 |24.04.2015 НС прие декларация за арменския геноцид . 9| 4699 |24.04.2015 Борисов: Декларация за изтребление на арменците ще бъде приета в НС . 7| 4775 |22.04.2015 Приеха предложението на БСП за Закона за търговските вериги . 33| 5841 |13.04.2015 Хилари Клинтън ще се кандидатира за президент на САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads