Реклама / Ads
84| 19099 |25.04.2015 ГЛАСЪТ

Защо за ДПС арменският геноцид е мит, а преименуването - холокост

.
1915 - арменки на кръстовете...
Темата за геноцида срещу арменците е най-големият подарък, след разгрома на КТБ, който ДПС е получавал в последно време. Кланетата през 1915-1916 г. от младотурците и разгрома на четвъртата банка у нас са чудесен повод за водачите на движението да усъвършенстват лицемерното си говорене.
 
Движението за права и свободи иска на всяка цена и по всяко време всички да признават, че възродителният процес е нещо нечувано и жестоко. Геноцид. Холокост, равен на нацисткия срещу евреите. И повтаря това непрекъснато: как страдали мюсюлманите в България по времето на комунистическия режим, как били принудени да създават нелегални организации, дори да извършват терористични актове, за да спасят етноса си. Терор в името на равноправието. Да унищожиш правото на живот на едни, за да спасиш името на други. Самото твърдение би расмяло всеки съд по света, а авторите му ще бъдат изпратени за философски размисли и паузи в ограничени пространства с решетки на прозорците.

Да, смяната на имената по идея на неколцина полуграмотни комунистически политбюровци бе дивашка работа. Кретения, аргументирана с някакви статистики за пред Тодор Живков, че българските турци станали прекалено много и застрашавали българската популация. Толкова е примитивно, че не заслужава и една дума за коментар.

Върхушката на ДПС обаче продължава и до днес да печели гласовете на мюсюлманите със заплахите, че онзи възродителен процес можел да се повтори всеки момент. Това е не само лицемерно и невярно, но и престъпно. На никого такава простотия не му минава дори през ум, но ДПС не може без тази лъжа. Защото ако не се разиграват скечове около етническото напрежение и не се правят обидени муцунки (за пред журито в Анкара) по повод клането на арменците, брокерите от движението ще трябва да отговарят за Делян Пеевски, за корпоративните си интереси в икономиката, за задкулисния модел на Доган и мафиотизирането на кръгове от движението, корупцията и "приватизирането" на цели сектори в правосъдието, МВР и службите. Неприятни теми. За дискутиране, иначе ползите от упражняването на този модел за ДПС са огромни.  

Два пъти вече ДПС управлява в коалиция с БСП - партията, наследила БКП, чиято върхушка извърши преименуването. Движението е участвало в управлението и с други субекти като Мултигруп в правителството на проф. Беров, с НДСВ в двойна, а след това и в тройна комбинация. В паузите, когато не е било оперативно във властта, ДПС е управлявало чрез брокерство и тайни сговори. Заето с машинациите си, то не направи нищо, за да бъдат разследвани и дадени на съд виновните за възродителния процес. Нещо повече, в ръководството на движението има хора, които като агенти на ДС или по друг начин са участвали в мероприятията на тайните служби и партийната номенклатура. Подобни факти говорят не просто за лицемерие, а за предателство към българските турци и помаци.

Плакат за 100-годишнината от кланетата срещу арменците, извършени от турските войски.

 

От ДПС обясняват троснато, че темата за арменския геноцид ги обиждала. Жертвите не били 1,5 млн, както твърди Ереван, а само 500 хиляди. Половин милион, според ДПС, не са повод за декларации и заклеймяване. Такава била някога ситуацията в Турция, лошо се получило, поизбити били малко хора, но животът продължава... Подобни мрънкания съпътстваха мръщенето на депесарите, когато напуснаха пленарната зала в петък. Добре де, ама нали и възродителният процес бе дело на едно управление, което е отречено от всички и международно заклеймено. Защо тогава от ДПС продължават да го натякват на всички българи? Не споменавам броя на жертвите не защото силно контрастира с този на арменците, а защото подобно сравнение не прави деянието по-цивилизовано. Турци и българи загинаха в периода на преименуванията. Наясно сме, че това не бива да се забравя, но и злоупотребата си е чист рекет. Похватът на движението да отрича милиони жертви на масовото клане през Първата световна война, между които и много тракийски българи, а да сравнява смяната на имена с холокоста срещу евреите, е тежко лицемерие! Да не говорим, че противоречи на всички европретенции на Местан.

Защо в заглавието прибавих и алчността? Защото лицемерниченето в тази политическа партия обслужва патологината алчност на част от нейните босове. Преди години чрез Мултигруп движението превзе част от икономиката на страната. Дори след убийството на Илия Павлов тенденцията продължи чрез неговите наследници или отцепили се от корпорацията фирми. Проектът "Цанков камък" е христоматиен пример в това отношение. Убийството на КТБ пък окончателно подпечата разрушителната роля на закърмения от ДПС кръг #Кой, както и процесът на мафиотизиране на цели институции и немалка част от правосъдната система, начело с прокуратурата. Всичко в името на алчността, на криминалното придобиване на богатства и ресурс. Така се купуват избори, корумпират се лица от висшите етажи на властта и магистратурата, а чрез медиен монопол се манипулира и контролира общественото мислене. Гражданинът е зомбиран, изтощен, измамен, отвратен и демотивиран. Той не отива до урните и купените гласове решават полтическото присъствие във властта - официално и задкулисно.

Лех Валенса казваше през 90-те: Да изядеш парче от тортата е приятно занимание, но е ужасно да ти набутат цялата торта в устата. Тази съдба очаква ДПС. Преяждането ще се окаже фатално. Мафиотската торта, забъркана със заплахи за етнически конфликт, лъготенето около КТБ и източването й пред очите на всички, прилапвайки активи, загробването на друга банка по сходна матрица, изнудването на управленци и медийния шантаж ще ги задави. Констатацията на съдебния лекар - защото ще е съдебен, не се съмнявайте - ще е: смъртта е настъпила вследствие на това, което върхушката на ДПС се опитва от години да прави на другите.

Или както е казал древният богослов Ибн Кайим Ал-Джаузия: "Няма разногласие сред мюсюлманите за това, че имитацията на задължителната молитва е огромен грях, превишаващ по тежест убийството, заграбването на чуждо имущество, прелюбодеянието, кражбата и развращаването на лишения от разум, и че това деяние предизвиква гнева на Аллах и заслужава наказание и позор, както в този живот, така и в следващия!"

 

Георги Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 14715 |24.04.2015 Защо Иван Искров се отрече от другарчето си Цветан Василев . 39| 10119 |25.03.2015 Защо лестригоните* искат да изядат чужденците от LIC33? . 16| 11395 |19.01.2015 Защо "случаят КТБ" няма шанс да приключи в България . 56| 18077 |15.12.2014 Защо Борисов е толкова добричък с главсека Лазаров?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads