Реклама / Ads
22| 8033 |27.04.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Симеонов: „Моме Калино" бе за рождения ден на Искров

.
Адвокат Константин Симеонов
Г-н Искров искаше като подарък за рождения му ден да си ходи от БНБ, но нямаше кой да го освободи, а му е време. Ние сега с този клип му правим подарък „на патерица" за рождения му ден.
 
С тези думи адвокатът на Цветан Василев - Константин Симеонов, коментира пред Нова тв клипа, в който Цветан Василев и Иван Искров пеят прегърнати „Назад, назад, моме Калино". По отношение на чистотата на контактите, питайте г-н Искров като управител на БНБ. Цветан Василев е частник, той може да се среща с който иска, добави адвокатът.

Като предоставяме този клип се надяваме, че медиите в една бъдеща демократична държава са достатъчно свободни, за да покажат материал, който е интересен за обществото, продължи Симеонов. На въпрос дали записът е от въпросния сейф и какво още има там, Симеонов заяви, че познава Василев от септември миналата година и не знае какво съдържа още личният му архив, но имал и други документирани срещи с ключови фигури. В неговите нотариално заверени изявления има нелицеприятни неща за доста хора от елита на България, посочи Симеонов. „Дали този клип е предупреждение за други хора? Най-вероятно, да", допълни той. Адвокатът обаче твърди, че няма информация за кого още може да се появят компрометиращи факти и данни.

Адвокатът категорично отрече това да е рекет, просто подсещане към г-н Искров, че е време да си ходи.

Кога се очаква съдът в Сърбия да вземе решение за екстрадицията – апелативния съд е разпоредил да изиска допълнителни документи, което не се знае кога ще се случи. Засега липсват доказателства за екстрадиция. Екстрадицията винаги отнема време като процедура. Цветан Василев може скоро да не се върне. Всичко е в ръцете на сръбския съд. Процедурата не е бърза. Това не е европейска заповед за арест, каза адвокат Симеонов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 7661 |26.04.2015 Цв. Василев към служителите си: Не унивайте! . 14| 5792 |26.04.2015 Танов бил за орден "Стара планина", диви се Д. Найденова . 66| 11552 |25.04.2015 Българите ли? А, ония, бавноразвиващите се... . 7| 5922 |24.04.2015 БСП: Столицата се развива в центъра, в кварталите - не

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads