Реклама / Ads
14| 7412 |27.04.2015 НОВИНИ

Лекари пред Фрог: Да се провери болничния на зам.-министър, издаден от Александровска болница

.
Гневни лекари настояват прокуратурата да провери достоверността на болничния лист на зам.-министъра на земеделието Валентина Маринова, научи Фрог нюз от разследващи. Според сигнала, документът, издаден от Александровска болница, бил изключително скандален и доказвал дългогодишни корупционни практики.
 

 Запознати твърдят, че болничният лист на Маринова се издава с гинекологична диагноза – „миома на матката” при условие, че в Александровска няма клиника по акушерство и гинекология. Има също така данни, че докато уж е била на легло, зам.-министърката е преподавала в Лесо-техническия университет. Редица наши светила в медицината са възмутени от случилото се. Те се обръщат към премиера Бойко Борисов и здравния министър Петър Москов с няколко въпроса:

 

1. Има ли връзка между болничния на Валентина Маринова и шефа на Александровска болница Костадин Ангелов и каква е тя?

2. Верни ли са твърденията, че двамата са близки и вършат съмнителни действия, които нямат нищо общо с реда и закона?

3. Назначена ли е проверка от ТЕЛК относно редовността на болничния лист, издаден от Александровска болница?

4. Вярно ли е, че именно Ангелов е сложен да отговаря за сливането на печелившата и с добър имидж болница „Св. Иван Рилски” и потъващата в дългове Александровска болница? Вярно ли е също така, че последната до 31 януари 2015 г. е на загуба от 15 млн. лв. Отговорят ли също така на истината твърденията на част от персонала, че заплатата на шефа й Костадин Александров надхвърля 50 000 лв. месечно?

5. Вярно ли е, че Ангелов, като директор е направил озеленяване на болничният парк за около 120 000 лв., а такова на практика не е извършвано в двора на болница „Александровска”?

 

 

Още преди няколко месеца от академична общност на болницата и медицинските среди алармираха пред Фрог нюз, че Ангелов притежава слаб мениджмънт на управление. Отгоре на всичко лечебното заведение се окичило с негативни оценки за висока смъртност на пациенти, особено в хирургичните клиники. Налице била и слаба организация на спешната помощ, както и ниско заплащане. Твърди се, че не се получавали заслужените възнаграждения от клиничните пътеки и се натрупвали баснословни дългове и др. Медици описват, че в Александровска болница цари апокалиптична картина на страх и робско подчинение. Чудят се още и на каква цена се допуска всичко това.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 9710 |27.04.2015 П. Иванов пред Фрог: Изтребвам се отнася за хлебарки, но не и за хора. Колко е тъжно да си прост! . 13| 5549 |25.04.2015 Христова: Борисов ни предлага фототерапия . 0| 7065 |24.04.2015 Първо във Фрог: Ренета Инджова при Вартоломей I! . 10| 5682 |24.04.2015 Д-р Дечев за Фрог: Москов слива две болници без решение на МС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads