Реклама / Ads
12| 8795 |02.05.2015 ЪNDERGROUND

Стрелба във "Факултета": Ранен е Януш - син на Японеца

.
Киро Японеца
Стреляха и раниха един от синовете на Кирил Киров-Японеца. Покушението е станалo минути след 17 часа пред дома му в столичния квартал "Факултета". Според Кирил Киров атентатът е бил насочен срещу него.
 
Синът му Януш е настанен във Военно-медицинска академия (ВМА), съобщи TV7.

Към 16 часа днес има сигнал за конфликт между жители на Факултета, изпратени са полицейски екипи. Има пострадал човек, който е откаран в болница и е настанен без опасност за живота. Има и арестуван, потвърдиха от пресцентъра на МВР.

Киро Японеца твърди, че синът му Януш е прострелян от Георги Любенов Петров – Йончо. Двамата са отдавнашни врагове. Киро Японеца го държеше отговорен и за стрелбата по него през 2003 г. Пред полицията разказал, че се прибирал и видял как Йончо прострелва сина му Януш.

 

Японеца отправи много тежки обвинения към служителя на реда от Трето районно - Боби Василев, който също беше дошъл във ВМА, че покровителства Георги Любенов Петров-Йончо и наркотрафика. Той отрече.

 

Самият Киров призна, че в миналото е плащал на полицаи, за да има чадър над него.


Японеца има двама сина - Януш и Спартак. Януш  е по-големият от двамата и по-често се забърква в скандали.. 33-годишният мъж участва в бизнеса на баща си. Заедно с него и другия брат – Спартак управляват фирма „Бул-рент София”, през която официално се превъртат семейните пари. Дружеството се занимава със строителство и е с акции за 13 млн. лева.

Преди време племеник на Киро Японеца се оплака, че двамата братя топребили заради бизнеса му – фирма за интернет във „Факултета”. Друг побой, в който бяха намесени имената на братята, бе този пред клуб „Найт флайт” през 2013 г.

Киро Японеца е сочен като наркобос, но до този момент прокуратурата никога не му е повдигала обвинение за това. Неофициално се твърди, че след като Киро Японеца бе прострелян през 2003 г., той поверява неофициалната част от бизнеса си на двамата си сина. занимава се и с лихварски бизнес.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 84| 28293 |28.04.2015 Фрог научи: Пеевски продава Булгартабак, бяга в чужбина . 19| 12234 |26.04.2015 Къде са "източените" пари в КТБ? Източват ги пред нас "на живо" . 22| 8982 |24.04.2015 Акушерката пребила бебето, защото плачело /вижте снимките/ . 37| 6899 |23.04.2015 Акушерка душила и удряла с шише главата на 4-дневно бебе

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads