Реклама / Ads
6| 6077 |23.05.2015 НОВИНИ

Н. Хаджигенов : Дронът е писък на безсилието на обществото срещу корупцията

.
Николай Хаджигенов
Дроновете заместиха хеликоптерите. Подобна акция направи преди няколко години НАП и тя приключи безславно. Това каза депутатът от РБ Вили Лилков в предаването „На светло“ по НТВ . Името на депутатът се спряга за кандидат-кмет за София и той потвърди, че е готов на всякакви битки на различни нива.
 

 Акциите с дроновете  са показни и не бих очаквал от тях да постигнат целите си. За сега използването на дронове  не е регламентирано и не могат да служат като доказателство. Това е начин да се използват снимките за някакви цели. Сравних акциите сега и преди  поради крайния резултат. Дроновете  имат невероятно приложение и те ни вкарват в нова ера. Посетих няколко конференции на тази тема и смятам с колегата ми Гроздан Караджов да започнем да говорим за Национална стратегия за развитие на тази индустрия. В света се говори за приложение на дроновете  във всички сфери на живота. Те имат приложение в сигурността и борбата с тероризма, както и в най-тънките сфери. Това е възможност за интелигентна специализация за страната. Ако разполагахме  със система за наблюдение на реките, ние нямаше да стигнем до бедствията. Има по-елементарни начини да се докаже това, което се доказва с дроновете .

 

Адвокат Николай Хаджигенов остро му опонира: Прокуратурата си е завряла главата в дупка и научава всичко от новините. Тя изпълнява само политически поръчки. Не съм съгласен с Вили Лилков да сравнява действията на медиите сега с тези на данъчните. Акцията с хеликоптерите  навремето беше  поръчка. А сега става дума за разследваща журналистика. Кога ги гледате регистрите?! За всички мандати кметовете се сдобиха с дворци. Кога ще разбере прокуратурата за палатите. Те сега научават за дворците и корупцията. Дронът  е писък, израз на безсилието на обществото. Защото корупцията е очевидна за всички. С какво се нарушават правата на кмета?! Той да не е построил двореца си със заплатата, която получава. Дроновете  са опасни в ръцете на държавата. Вие не се справихте с реките, а сега се каните да водите битка с тероризма. Това е несериозно. Всеки човек може да има дрон , струва 1000 лв . Има решение на ЕС , според което определени публични личности не се ползват с конституционната закрила в пълния й план. Ако това е СРС , трябва да бъде строго регламентирано. Свободата на гражданите е по-важна от сигурността. МВР,  ДАНС  и прокуратурата водят сериозни разговори, иначе корупцията процъфтява.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 14138 |16.05.2015 Ахундова с нов списък за КТБ! 44 - ДПС, 84 - ГЕРБ и 18 - БСП . 9| 4848 |11.05.2015 Адв. Хаджигенов: От милиционерска държава вървим към диктатура . 11| 5465 |17.04.2015 Линчуват журналисти в Украйна по списък в интернет . 42| 9705 |11.04.2015 Адв. Хаджигенов: Да закопчае Темида и да я изнасили - първата задача на правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads