Реклама / Ads
17| 7446 |25.05.2015 ЪNDERGROUND

В МВР отсвирили предупреждение за сблъсъците в Гърмен

.
Георги Костов, главсек на МВР
Размириците в община Гърмен и разрастващото се етническо напрежение между цигани и българи е можело да бъде избягнато. Още през април кметицата на общината Нинка Капитанова написала писмо до МВР и Главна дирекция "Национална полиция", че положението е напрегнато заради рязкото увеличение на кражбите.
 
Това научи Фрог нюз от свои източници във вътрешното ведомство. Главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция "Национална полиция" докладвал на своя най-голям професионален шеф - главният секретар Георги Костов. Последният заявил, че няма никаква опасност и няма нужда да се изпращат там допълнително служители. Не били задействани дори местните ченгета от Гоце Делчев. В първите дни на май от името на МВР на Капитанова отговорили, че всичко е наред и да си гледа работата спокойно.

Не е ясно дали с писмото е била запозната Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи.

 

За виновни ще бъдат нарочени местни ченгета, че не са информирали началството в София за тлеещия конфликт, коментираха пред Фрог нюз служители на МВР. Те допълват, че ситуацията изцяло трябва да лежи на съвестта на главния секретар Костов. Той обаче нямало да понесе никаква отговорност, защото се ползвал с политически протекции от страна на кръга Кой.

 

Костов се скри и когато десетки униформени обсадиха телевизия ТВ7, когато там отиде съдия-изпълнител преди месец. Наложи се лично министър Бъчварова да гаси пожара с нахлулите полицаи в медията. Последствия за Костов обаче нямаше.

 

В същото време, за да покаже голяма загриженост за реда по време на абитуриентските балове, главният секретар издал само преди дни заповед да се спират и проверяват всички автомобили, преминаващи покрай питейни заведения. Полицаите в цялата страна се хванали за главата, невярвайки, че може да се сътвори нещо толкова абсурдно и неизпълнимо.

 

Според експерти Георги Костов е длъжен да подаде оставка след невероятния гаф с пренебрежителното отношение към писмото-сигнал за задаващия се бунт и баталии в община Гърмен, с. Марчево и ромската махала "Кремиковци". Те твърдят също, че безобразното отношение към сигнала на Капитанова ще струва на данъкоплатците десетки хиляди левове. Последствията от етническия сблъсък пък въобще няма как да се изчислят. Тепърва ще се анализира дали ситуацията не е инспирирана нарочно от определени кръгове. Най-вероятно обаче нещата ще бъдат потулени както е ставало досега, смятат местни хора.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7894 |24.05.2015 Родителите на убитата Вероника: Крадат играчките от гроба й . 66| 7705 |22.05.2015 Костов: Сграда на КТБ стана собственост на защитен свидетел . 66| 16580 |21.05.2015 Шок! 800 млн лапнало ДПС чрез Пеевски от обществени поръчки . 14| 12433 |19.05.2015 АБСУРД! Четири пъти уволняват служител на ДАИ, борел се с корупцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads