Реклама / Ads
15| 12604 |28.05.2015 АКТУАЛНО

Фрог научи: Светлозар Лазаров ходатайствал да назначат кумеца му в ДАИ

.
Светлозар Лазаров
Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров ходатайствал да назначат кумеца му в ДАИ. Това разкриха пред Фрог нюз служители от Изпълнителна агенция ”Автомобилна администрация”.
 
Става дума за Владимир Колев, който в момента действително е на този висок пост. Според хора от системата, подчинените му въртят търговия с шофьорски книжки като за световно, без никакви последствия. Преди време Колев е бил редови служител в магистрална полиция към ОДМВР-София. До ушите на тогавашното ръководство на МВР стигнала информация за рекет. Това принудило началниците да вземат мерки. Те преместили Колев в Ботевград като районен инспектор, но той отказал и напуснал системата на МВР, твърдят запознати с неговата професионална биография.

Представители на Изпълнителната агенция признаха, че лично Светлозар Лазаров се е обаждал, за да настоява кумецът му да бъде назначен. Шефове много се колебаели, но не могли да устоят на напъна. Любопитното е, че в същата служба работи и тъщата на Лазаров. Става дума за първата съпруга на бившия зам.-министър на МВР Камен Пенков.

В момента в ДАИ, голяма част от изпитвачите са били уличени в корупция. Доказателствата срещу тях, обаче не стигнали , за да ги изгонят. Оказало се, че голяма част от листовките на изпитите, били предварително попълнени от тях. Бесен на ширещата се корупция, бившият транспортен министър Данаил Папазов заяви в края на 2013 г., че ще махне всички регионални шефове на ДАИ, тъй като не могат да се справят с продажбата на шофьорски книжки по места. В групата на отстранените попада и директорът на плевенската структура Цветелин Цветанов. Въпреки това, с идването на ГЕРБ на власт, той светкавично оглави Изпълнителната агенция. В ДАИ коментират различни версии-едни смятат, че Цветанов е близък на Московски, други пък, че е биз бизе с председателя на парламента Цецка Цачева. Назначението на Цветанов беше съпътствано със скандал. Срещу него скочиха от Националното сдружение на превозвачите. „Предупредихме, че това според нас е най-неподходящият човек, тъй като има определени съмнения относно мандата му като шеф на регионалната дирекция в Плевен. Сега компетентните органи ще кажат дали е”, коментираха от там.

Минали през началническия пост в ДАИ са категорични, че първото нещо, което правят партиите, щом вземат властта, е да овладеят апетитната служба. По време на управлението на Плавен Орешарки, БСП и ДПС по братски си разделили регионалните дирекции, като сложили само свои хора в тях. Депутатите по места събирали парите от изнудването на транспортните фирми и продажбата на шофьорски книжки. Същото в момента правели и гербаджиите, като никой не се интересувал в какви далавери са уличени директорите и колко пъти са уволнявани.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 15195 |27.05.2015 Юристи пред Фрог: Цацаров ще е новият министър-председател . 11| 6264 |27.05.2015 Д-р Андреева за Фрог: Брюксел иска парамедици у нас . 35| 13673 |27.05.2015 Фрог око: В Агенция за бежанците клокочат вулкани под мнимото затишие . 27| 20096 |26.05.2015 Адв. Екимджиев за Фрог: Маковей би вкарала Борисов в затвора заради Мишо Бирата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads