Реклама / Ads
0| 5475 |24.06.2015 ПОЛИТИКА

Митов: Натовските войски са наши войски

.
Даниел Митов
Натовските войски са наши войски, с тях имаме договор да се пазим взаимно, те са тук заради нас. Това заяви министърът на външните работи Даниел Митов, след приключването на днешното заседание на Министерски съвет.
 

"За пореден път се създава истерия около нещо, което е обявено предварително, нещо, което имаме като план, нещо, което е договорено в Уелс на последната Среща на върха на НАТО. Знаете много добре, че на тази среща през 2014 година първо бе приет План за готовност за действие, който включва засилване на обученията на източния фланг на НАТО в отговор на кризата в Украйна, а и трябва да припомня, че имаме криза и в Близкия Изток, която е изключително солидна", обясни Митов, цитиран от новини. бг.

 

 "От друга страна въпросният план за готовност включва, както адаптационни мерки, така и такива, които гарантират сигурността на държавите-членки на НАТО, съюзниците, особено по източния фланг. Тези гаранции се дават през засилени учения. Такива учения имаше в началото на годината и пак се създаде такава истерия. Сега обученията продължават. Ще повторя, че те са над 70 планирани", допълни той. "Когато има готовност и имаме повече информация по техническите параметри ние ще уведомим както обществеността, така и Комисията по отбрана, така че народните представители да са наясно какво се случва.

 

Обявените намерения за разполагане на военна техника в България са в рамките както на споразуменията, постигнати в Уелс, така и в рамките на сътрудничеството, което имаме в сферата на сигурността и отбраната със САЩ", каза още външният министър. Митов припомни, че американски войски и техника може да присъстват у нас по силата на споразумение, подписано през 2006 г. от кабинета "Станишев". Той позволява на наша територия да има до 2600 войници и бойна техника. Външният министър отрече техниката, която евентуално ще бъде разположена, да е настъпателна, тя имала отбранителен характер.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8893 |24.06.2015 Александър Йорданов: Искам не 2, а поне 202 американски танка в България . 0| 5555 |24.06.2015 Агов: Изборът на Искров беше политически . 0| 5943 |23.06.2015 Миков: Смисълът от писмото на Искров е, да не го бие Менда . 0| 5698 |22.06.2015 България дава най-малко пари за отбрана и най-много при уволнение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads