Реклама / Ads
0| 8679 |30.06.2015 НОВИНИ

Доц. Ал. Маринов за Фрог: Какво правеха Кутев и Вигенин в ръководството на БСП?

.
Доц. Александър Маринов
Много се съмнявам ,че едно единствено заседание на един орган, при това не на висшия орган на БСП, може да изиграе някакво съдбоносно решаващо значение. Очевидно имаше някакви свръхочаквания , и някои от тези свръхочаквания бяха свързани с вътрешните, невидимите подводни течения и вътрешни конфликти в партията. С една дума оценката ми е, че той не изигра някаква решаваща роля. Така социологът доцент Александър Маринов коментира преминалият "пленум на истината" на БСП.
 
Този пленум нито доведе до някаква коренна промяна в политиката, нито до някакви кардинални структурни и личностни промени в ръководството на пратията. Все пак трябва да се отблежи, че председателят на пратията Михаил Миков от известно време се опитва в своите изказвания да маркира някакви жалони на промяна, но за съжаление те не се реализират, не се подкрепят от партията и не се превръщат в посока за политическо действие, допълни социологът.

Чудел съм се какво правят Кутев и Вигенин в ръковоството на партията и то не защото са близки до Сергей Станишев, а защото нямат никакъв принос към партията. Според мен беше голяма грешка силовото налагане на Вигенин като водач на листата в Благоевград на миналите парламентарни избори, което доведе до големи щети на партията в този регион.Но въпросът не е толкова, че са си отишли двама души, а с какво ще се промени политиката, като тях ги няма в ръководството на БСП. Кой ги е заменил? Добре, отишли са си едни, но ще дойдат ли на тяхно място хора, които ще правят силна политика, да подкрепят ръководството на партията в тази много трудна ситуация?, пита   преподавателят в СУ "Климент Охридски"

Според мен най-голямата слабост на БСП е , че не осъзнава в колко трудна ситуация се намира, каза още Маринов.

В следващите дни четете цялото интервю на доц. Ал.  Маринов за местните избори и стратегията на БСП, контактите на червената партия с АБВ, връзките между ГЕРБ и ДПС, ДПС и Пеевски и гръцката криза.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6242 |29.06.2015 Хр. Вучева пред Фрог: Ренета Инджова е дала много на Отечеството, заслужава пенсия . 0| 4942 |25.06.2015 Ген. В. Цанков пред Фрог: Министрите ни са дилетанти, един говори едно, друг- друго . 0| 5338 |24.06.2015 Попов за Фрог: КЕВР да се казва Държавен планов комитет . 1| 6361 |22.06.2015 Само във Фрог: Църквата обяви война на йогата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads