Реклама / Ads
0| 5986 |02.07.2015 МИСТЕРИИ

Гърци идат у нас при прислужничките си

.
Възрастни гърци напускат родината си и идват да живеят при прислужничките си в България. Със задълбочаване на кризата в южната ни съседка някои от гръцките пенсионери се договорили с гледачките си българки да се преместят за известно време да делят покрив с тях в България като получават и пенсията си в български банки, информира „Телеграф”.
 
Сделката била изгодна и за двете страни. Българките получавали щедра субсидия от квартирантите си, а те пък от своя страна били спокойни, че пенсията им няма изведнъж да бъде запорирана в банката и да не могат да си я изтеглят. Новият й размер, дори и след предстоящото орязване, пак щял да бъде задоволителен на фона на родните цени.

В Търновско има и няколко случая, при които дошлият у нас грък и бившата му прислужница вече са сключили граждански брак и живеят напълно официално като семейство. Вероятно това е по идея на нашенките, които видели в кризата идеалната възможност да вържат бившия си работодател и да се възползват от спестяванията му.

Брокери в агенциите за недвижими имоти във Велико Търново споделят, че след задълбочаването на кризата в южната ни съседка през последните месеци вече имат няколко запитвания от гръцки клиенти за купуване на жилища в региона. Елините обаче били доста по-претенциозни от предишните английски купувачи. Първо те опитвали да подхлъзнат родните брокери и да получат от тях имената и адресите на продавачите на имотите, с които да се свържат лично и да избегнат посредничеството.

След като номерът не ставал, те започвали да капризничат и да се пазарят. Искали апартаменти и къщи предимно ново строителство с всички екстри и обзавеждане лукс, но на възможно най-ниски цени. Някои от клиентите предлагали да се издължават с разсрочено плащане по банков път от сметките им в Гърция. Нещо, което предвид финансовата ситуация и неработещата банкова система в южната ни съседка, изобщо не ентусиазирало родните брокери на подобен рисков експеримент.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 13761 |08.05.2015 Челен опит! Прасе стана кандидат-кмет в САЩ . 7| 8969 |01.12.2014 Потопи идат. Правете своя Ноев ковчег . 33| 8623 |03.06.2014 Дъновистите: Гърция "потъва"! . 1| 6449 |20.09.2013 Вижте кандидат-марсианците ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads