Реклама / Ads
0| 4789 |02.07.2015 НОВИНИ

Караянчева: В Кърджали ще има балотаж за кмет

.
Цвета Карянчева
Правителството работи достатъчно активно. Днес се проведе среща в коалицията, на която бе обсъдена темата за битовата престъпност, очертаха се и мерки за справяне с нея. Имаме ясна програма, уважаваме коалиционните си партньори и сме показали, че сме диалогични. Това каза депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева в предаването "Още от деня" по БНТ.
 
Една такава голяма тема като пенсионната реформа дава повод на опозицията да се упражнява максимално. Аргументите на г-н Калфин са много силни и смятам, че ще убеди дори тях, смята Караянчева. Тя увери, че тонът е консенсусен, дипломатичен и е в полза на хората, затова не вижда причина за протести. По темата за съдебната реформа сме казали, че подкрепяме реформата, разнобой нямаме. Няма разколебаване, посочи тя.

По темата за изборния туризъм, Караянчева заяви, че правителството прави много сериозни стъпки в тази посока. "Сега върви промяна в Закона за гражданската регистрация. Радвам се, че всички депутати в комисията гласуваха "за" промените. Ще бъдат заличени от списъците на ГРАО регистрацията на лица, които е доказано, че не са живеели там. Освен това те ще трябва да гласуват на предишния си постоянен адрес. Заличаването на прехвърлилите се на нов адрес ще обхване периодът от 1 юни 2014 г. до сега. Шестте месеца за уседналост ще бъдат проверени, увери Караянчева. Убедена съм, че в Кърджали ще има балотаж. Заявявам, че която и сила да отиде на балотажа и е различна от ДПС ние ще я подкрепим, това е решението на ГЕРБ, посочи тя.

"Това което виждаме в Гърмен е капитулация на местната власт. Това е един проблем, който съществува от 25 г. Ние сме показали, че сме последователни и ще решим проблема. Процесът беше започнал по времето на първия кабинет "Борисов", но кабинетът "Орешарски" го е спрял, за да се покажат толерантни", призна Цвета Караянчева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5501 |24.06.2015 БСП и ГЕРБ с общ кандидат за кмет на Кърджали? . 3| 5307 |20.05.2015 Най-много преписвачи на матурите има в Кърджали . 0| 4215 |08.05.2015 Екшън в Кърджали. Полицията готова да взриви куфар . 22| 6703 |17.04.2015 Турците се връщат и заселват в Кърджалийско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads