Реклама / Ads
0| 7879 |03.07.2015 ПОЛИТИКА

Борисов иска отчети и програми от кметовете на ГЕРБ

.
Бойко Борисов
Кандидат-кметовете на ГЕРБ, които в момента са действащи градоначалници, са направили отчет до лидера на партията и премиер Бойко Борисов. Докато новите кандидати на ГЕРБ са готови с примерни 4-годишни програми за управление, съобщиха източници от партията.
 
До 10 дни всички кандидати за градоначалници, събрали номинации на структурите по места, ще бъдат одобрени от ръководството на партията. Най-сигурните кандидати начело със столичния кмет Йорданка Фандъкова, Димитър Николов - Бургас и Иван Портних - Варна, проведоха поредица от срещи с шефа на ЕНП Жозеф Дол, президента на ЕК Жан-Клод Юнкер и комисар Кристалина Георгиева.

Ключови фигури от ЕП и ЕК са дали изключително високата си оценка за развитието на София и Бургас през последните години. Сред кметовете отличници на ГЕРБ са отбелязани още градоначалниците на Стара Загора - Живко Тодоров, на Велико Търново - Даниел Панов, и др. От своя страна новите кандидати за кметове са с ударни програми за управление на общините. Някои са извели като приоритет намаляване на трафика в областните градове и по-модерни пешеходни зони.

Борисов е настоял в програмите да няма общи обещания, а конкретни мерки и примерни проекти за извеждане на засиления транзитен трафик по околовръстните шосета. Сред предложенията на градоначалниците са и изграждане на спортни зали по подобие на тази в Стара Загора. Заради строителното бижу градът на липите се превърна в европейска спортна столица.

Известно е вече, че кандидатът за кмет на ГЕРБ за Търговище ще е известният гинеколог и в момента депутат д-р Дарин Димитров. В Шумен и в Разград от ГЕРБ издигат също народни представители - Любомир Христов и Валентин Василев. С проекти за Перник се готви колежката им Вяра Церовска, а за Асеновград - Силвия Хубенова. Според запознати единствено в Кюстендил ГЕРБ няма да издигне свой кандидат, а ще подкрепи кандидатурата на сегашния градоначалник Петър Паунов.

Окончателните пълни листи на кандидатите на ГЕРБ за местните парламенти ще бъдат готови до началото на август. Всички кандидати за общински съветници, както и бъдещите градоначалници на ГЕРБ ще бъдат на националната конференция на ГЕРБ от "перлата на София" - зала "Арена Армеец" на 13 септември. На нея се очакват и редица високопоставени гости от ЕНП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5945 |01.07.2015 Борисов: Здрависахме се с Путин, нищо не ми е казал . 0| 5361 |01.07.2015 Миков пита Борисов за търговията с човешкия живот и здраве . 0| 6226 |25.06.2015 Борисов: Проблемно е, когато мечката играе в комшиите . 0| 8908 |24.06.2015 Александър Йорданов: Искам не 2, а поне 202 американски танка в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads