Реклама / Ads
1| 8944 |03.07.2015 НОВИНИ

Любо Къдравия пред Фрог: Чува се, че Папата готви бягство зад граница

.
Любомир Илиев
Чува се, че именитият ромски тартор и настоящ пандизчия Христо Върбанов-Ицо Папата се готви да избяга зад граница по примера на братя Галеви. За това алармира пред Фрог нюз бизнесменът Любомир Илиев-Любо Къдравия, който беше един от многото изнудвани от Папата.
 
Истината за натискът към семейството ми нямаше да излезе на яве, ако не бяха полицаите от отдел „Контратерор” в ГДБОП. Баща ми Йордан Илиев се обърна към тях за помощ, защото по това време аз бях арестуван по скалъпено пак от Ицо Папата дело срещу мен, уж за поръчителство за убийство.

По време на разследването полицаите разбраха, че всичко, което казваме е истина. Папата искаше пари, заплашваше, че със свои познати ченгета ще ни унищожи. Тогава делото беше поверено в ръцете на Валентин Цоновски и хората му. Нямаше как да не ме викнат при тях и да говорим за случващото се. Благодарен съм, че в крайна сметка се стигна до арест на Папата и неговите близки. Арестувани бяха не само той, но и дъщеря му. Охраната съща беше намесена. Хванаха ги на калъп с белязани пари. Спомням си, че имаше и СРС-та и около 30 свидетели. За съжаление делото, което е в спецпрокуратурата, сега е качено на трупчета и събира прах по нечие нареждане отгоре, допълни той.

По думите му в това време и по идентичен начин е бил изнудван и друг човек -Станчо Владов. Полицаите действаха безупречно, не мога да се оплача от тях. Все пак става дума за опасен престъпник, който парадира с връзките си в МВР. На службите за сигурност беше известно, че е изградил грандиозна схема за набеждаване и изнудване. Става дума за схема, с която се унищожават хора.  Аз съм един от многото хора, жертви на натиск, който се е обрърнал за помощ към ГДБОП и към Валентин Цоновски. Когато се окажеш в тази ситуация, нямаш друг избор. Нападките към Цоновски от една определена медия са тотално скалъпени и всички го знаят. Използват всевъзможни номера, за да компрометират неудобни служители. Истината е, че той ме спаси от един опасен бандит, уточни Любо.

Той се възмути: Сега Папата лежи в затвора в „Казичане”, но срещу него има още три висящи дела. Едното е приключило на втора инстанция с 6 годишна осъдителна присъда. И този затворник излиза непрекъснато отпуска. Щом се появи, всички хора се стресират, защото знаят с какви методи притиска всички за пари. Истината е, че мафията е по-силна от държавата ни. Най-странното е защо след като всички знаят колко е опасен, го пускат на свобода.

Любомир Илиев е убеден, че по делото срещу него не може да има нищо друго освен оправдателна присъда. Обеща, че след като приключи съдебната сага ще разкаже цялата истина за Папата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6299 |03.07.2015 А. Първанова пред Фрог: Ще си останем незначителна и най-бедна страна в Европа . 0| 4557 |03.07.2015 Жертви на "Тракия", сомоубиец пред софийски хотел . 0| 4980 |02.07.2015 Адвокатът на убиеца Ембака: Вярвам, че ще се предаде . 0| 4592 |01.07.2015 Ципрас призова гърците да отхвърлят предложението на кредиторите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads