Реклама / Ads
0| 6182 |03.07.2015 НОВИНИ

Фрог научи: По 100 бона плащат мераклиите за шеф на ДАИ в страната

.
Само под сурдинка се говори за рушветите в ДАИ Източник: архив
Мизата за шефското място на ДАИ в страната удари 100 бона. Това разкриха пред Фрог нюз източници от самата служба. 14 началници на областни отдели предстои да бъдат назначени до няколко седмици. Крайният срок за подаване на документите на кандидатите изтича днес.
 
Според запознати с конкурса, битката за апетитния пост е на живот и смърт. Твърди се, че имало места, като това в Хасково, където цената на стола е скочила на 80 хиляди евро. По тази причина го наричат „Златната жила”. Съдбата на мераклиите ще се решава идната седмица, когато комисия, начело с шефа на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов, ще разгледа документите. Има предположения, че тогава ще стане ясно, но негласно, кой къде ще седне.

След още седмица пък ще се проведе и самият конкурс, за който от сега се говори, че ще е нагласен. Освен парите, както се твърди, определяща ще е и политическата близост на кандидата. По време на кабинета „Орешарски” възловите позиции са били разпределени почти по равно между ДПС и БСП. Партията на Доган дори слагала хора, които по няколко пъти били уволнявани заради съмнения за корупция. Това, обаче не пречело на дискредитираните отново да вземат властта в свои ръце и да командват парада. От няколко месеца ДАИ се тресе от скандални разкрития за поголовна продажба на шофьорски книжки на неграмотни хора.

За да замаскира скандала, директорът Цветелин Цветанов направи няколко показни уволнения на даиджии от провинцията. Някои от тях се оказаха от Кюстендил. Фрог разполага с документи, от които става ясно, че тези хора не са уволнени заради корупция, а поради промяна на щата. Освен това, само дни по-късно, някои вече са върнати на граждански договори и отново работят като изпитвачи на кандидат-шофьори.

Твърди се, че всъщност се отстраняват тези, които реално пречат на корупционните схеми, а не истинските рушветчии. Уличените преди няколко години служители от ДАИ-София , че дават листовки с написани отговори, също изпитват курсисти. От месеци няколко депутати на различни партии се опитват да зададат въпрос на министъра на транспорта Ивайло Московски, какво всъщност се случва в ДАИ. Те, обаче упорито удрят на камък.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 9008 |03.07.2015 Любо Къдравия пред Фрог: Чува се, че Папата готви бягство зад граница . 0| 6326 |03.07.2015 А. Първанова пред Фрог: Ще си останем незначителна и най-бедна страна в Европа . 0| 8638 |02.07.2015 Проф. Славова за Фрог: Няма по-чист случай от този на д-р Инджова . 0| 7332 |01.07.2015 Бате Сашо за Фрог: ЦСКА не е играл само с Ватикана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads