Реклама / Ads
0| 4906 |07.07.2015 НОВИНИ

Димитров и Енчев се надвикват за белята от крайнолеви или десни

.
Мартин Димитров
Ципрас фалира Гърция, банковата система не работи, хората влизат в бедствено положение, а някои хора виждат в това някакви въображаеми конспирации с кредитори, заяви по НТВ в коментар на темата Мартин Димитров от РБ. Банките не са будки за вестници, веднъж като ги затвориш, бизнесът фалира. Има вина и на минали правителства, но той пряко затвори банките, добави той и го квалифицира като популистки решения.
 
Представител на управляващите, които взеха колосален дъл от 16 милиарда лв, за който се очаква решение на КС, говори за гръцкия дълг, каза Велизар Енчев, независим депутат. Аз съм от опозицията, уточни той "за протокола".

Тук няма протокол, г-н Енчев, на друго място, където ходите, може и да има, вметна Димитров.

Според Енчев това, че гръцките банки щели да останат затворени още 2 дни нищо не означавало, ЕЦБ щяла да отпусне още евро.

Дълговете идват заради бюджетния дефицит. Левите партии правят големи бюджети, уточни Мартин Димитров. После трябва да дойдат десните, за да оправят дълговите проблеми. Всичко си замина със затварянето на банки. Как други страни с проблеми намериха начин да ги оправят, без да затварят банки. Затова паралелът между Жан Виденов и Ципрас е абсолютно точен, отчете той. Гърция се забави с реформите, харчеше повече отколкото събираше, както правят левите като г-н Енчев, каза още той.

Дълговете бяха натрупани от вашите идеологически партньори Нова демокрация, и разбира се ПАСОК, уточни Енчев и припомни, че Ципрас признал това, но не признал вината на Гърция.

Това е все едно човек, който харчи повече отколкото има, но сочи като виновници тия, които му дават парите, репликира Димитров. Ако той  върне драхмата, ще има хиперинфлация и абсолютно съсипване на гръцката икономика. Напълно го допускам, а връщането на дълга ще бъде голям проблем. добрият сценарий е постигане на споразумение с кредиторите и да започнат реформите, посочи той.

Гърция се противопоставя на дивашкия капитализъм, който докара кризата на Уолстрийт. Цяла Европа олевява, каза Енчев. Няма опит на Русия да накаже ЕС, смята той, но каза, че всичко било наказателна операция на финансовия капитал срещу Гърция. Ципрас иска преструктуриране на дълга и това трябва да стане, но той първо трябва да се подстриже и да се даде дълъг гратисен период, както казвал Дж. Стиглиц, цитира Енчев.

Има ляв устрем към фалиране на собствените държави, каза Димитров. В ЕС е както си го направиш, който следва формата, като Чехия и Словакия, забогатява, който прави собствени политики, фалира, каза Димитров. Поуката от Ципрас е никога крайно леви като него на власт, обобщи Димитров.

Никога не гласувайте за крайно десни, опита се да надвика Енчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5003 |01.07.2015 Ненчев атакува нападките: Тъпан прах не събира . 0| 5613 |28.06.2015 Стажанта направи Павлова премиер, атакува Цветанов, разпердушини Ненчев . 0| 4870 |26.06.2015 Ненчев: 40 танка ще се разположат в България . 0| 4942 |25.06.2015 Пламен Димитров иска данък Робин Худ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads