Реклама / Ads
0| 11741 |26.07.2015 НОВИНИ

Кънев: "Копеле, не мога да повярвам, че стигнахме дотук", каза ми Христо

.
Радан Кънев
През последната седмица много срещи имахме с ДПС, но тезата, че сме се огънали е интересна, но неточна, заяви по НТВ Радан Кънев от РБ пред Диана Найденова в "Карай направо". Защо в публичното пространство непрекъснато се лансира, че ДПС печели, защо сме такива мазохисти, попита той.
 
Твърдата ни позиция сами срещу 180 ни доведе до възможността да преговаряме пак, каза той.

Несериозно е да се търсят победители и победени в конституционни преговори, победители са обикновените българи, отчете той. Аз съм 12 години истински съдебен адвокат и тезата, че проблемът в България е скоростта, която е добра средна скорост, не е точна. Липсата на справедливост е резултат от корупция в системата. В това НС мнозинство за явно гласуване няма да се събере, това е лошата новина, каза той.

Първо няма вариант на ДПС. Съдебната реформа ще приключи в първата половина на септември, ще имаме променена конституция. Натискът е жесток, виждате какво ни се случи на мен и на Христо, каза Кънев. Г-н Местан също попадна под атаките на същите помиярски медии, които ние свързваме с ДПС. Но ДПС спечели огромната привилегия да бъде част от съдебна реформа, за която е обвинявано, че бойкотира. Помогнахме на ДПС да има една линия на защита в изолацията си в българската си политика. Иначе ще продължим да гласуваме различно с тях.

Аз се боря за резултата и спах много добро. Най-жалкото нещо обаче е политик, който гледа да се хареса на всички и не се стреми към реална полза в политиката. нито ние, нито ГЕРБ, нито ДПс ще си позволи в момента да си приписва успехи, защото става дума за исторически компромиси. ДПС постигна много, защото никой няма да му каже, че не са отговорна партия, а БСП, които казаха, че искат съдебна реформа, загубиха всичко.

Кафета доста се изпиха, аз ги пия горчиво, баклава имаше само веднъж, но на мен лекарите не ми дават да ям сладко, разказа още Кънев. И сподели още, че когато се обадил на Христо Иванов, за да му каже, че има консенсус за конституционните промени, той му казал: "Копеле, не мога да повярвам, че стигнахме дотук".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5122 |24.07.2015 Радан Кънев: В Народното събрание има корумпирани депутати, има риск някой да се изметне . 0| 5148 |24.07.2015 Радан Кънев: РБ може да промени конституцията само с картечница и революция . 0| 6438 |23.07.2015 Кънев: 8-партийно НС не е възможно, ако компромис е невъзможен . 0| 5336 |19.07.2015 Радан Кънев: Не обичам революцията, а еволюцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads