Реклама / Ads
1| 13046 |27.07.2015 АКТУАЛНО

Славка Бозукова и Пеевски се прегърнаха в БЛИЦ и "Шоу"

.
Славка Бозукова
Главният редактор и изпълнителен директор на в. „Стандарт" Славка Бозукова става собственик на 50% от акциите на „Интермедия". В дружеството влизат водещата агенция „Блиц" и вестниците „Шоу", „Над 55" и „Доктор". Г-жа Бозукова придобива акциите от Георги Ст. Илиев, с когото досега бяха изпълнителни директори в „Интермедия", както и акциите от Пламен Каменов, гласи съобщение в Блиц и "Стандарт".
 
„Като дългогодишен главен редактор и изпълнителен директор на в. „Стандарт", ще се опитам да направя по-ефективна връзката между традиционните печатни издания и информационните интернет агенции", заявява Славка Бозукова. И допълня: „Целият ми съзнателен професионален път е минал в журналистиката и това ми дава увереност в процесите на управление на медиите, за които съм поемала и поемам отговорност".

„В изданията на „Интермедия" работят безспорни професионалисти. Техните успехи са забележителни. Доказателство за това е, че агенция „Блиц" и печатните издания на „Интермедия" са водещи в своята област. Смятам, че именно поради тази причина те не се нуждаят от съществени промени в журналистическата сфера. Моята цел е да затвърдя пазарната позиция на „Интермедия" и да направя развитието на фирмата и изданията в нея още по-бързо и успешно", заявява  фоще Бозукова.

„Гордея се с успешното ноу-хау, което заедно с целия екип на в. „Стандарт" наложихме и така превърнахме изданието не само във влиятелния вестник, но и в медията, която е в основата на всички значими обществени кампании. С придобиването на собственост в „Интермедия" смятам, че тази обществена роля на медиите ще се мултиплицира", каза още Славка Бозукова.

Новата медийна царица обаче не обелва и дума за дълга от 6,4 млн евро към "Булит 2007" ЕООД. Става дума за необслужвани кредити на "ГМ Прес" – съиздател на "Стандарт", освен това на "Шоу" и сайта "Блиц" и издател на регионалните “Марица” и “Струма”. 6,4 млн евро или над 13 млн лева, без лихвите висят и съдът още не се е произнесъл. Милионите са отпуснати в периода от февруари  2011 г. до юни 2012 г.

Не е ясно също, защо прокуратурата и НАП не проявяват никакъв интерес, как издател, който дължи над 13 млн лева купува акции от други медии за още милиони. Какъв е произходът на тези милиони?

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 20055 |15.07.2015 Фрог научи: Пеевски наредил Мариета Иванова да оглави СДВР . 10| 11688 |12.06.2015 Прежали ли ДПС Делян Пеевски? . 26| 11637 |01.06.2015 Осман Октай пред Фрог: Делян Пеевски е финансовият посредник на КОЙ . 9| 6182 |05.05.2015 Дончева: Пеевски не е ли от феодализиращия се Пазарджик?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads